Veelgestelde vragen

Hoelang op voorhand kan ik een zaal huren?

Een reservatie voor een zaal kan je tot één jaar op voorhand nemen. Als gebruiker vraag je de zaal altijd opnieuw aan, ook als het om een vaste datum gaat.

Moet ik mijn eigen drank meebrengen?

Neen. Bier, water, koffie en andere dranken die voorzien zijn in de concessie worden afgenomen uit het cultureel centrum of de socio’s. Wijnen horen hier bijvoorbeeld niet bij. 

De prijzen worden gebaseerd op de tarieven van de concessiehouder. De organisator is zelf verantwoordelijk voor alle voorbereidingen rond de drankverkoop en het verbruik bij de activiteit zoals het vullen en legen van de frigo’s.

Kan ik technische bijstand krijgen?

Ja. Bij podiumactiviteiten met een technische fiche is er een theatertechnicus van het cultuurcentrum aanwezig. Soms kan hiervan worden afgeweken, maar dat beslist het cc zelf. 

De aanvraag voor technische bijstand doe je minimaal 8 weken voor de datum van de activiteit. 

De uren worden berekend volgens de nodige aanwezigheid van de theatertechnicus voor, tijdens en na de voorstelling. Dit kan worden teruggevonden in de technische fiche. Er wordt een forfaitair bedrag van 4 uur gerekend (voorbereiding, opbouw, bediening en afbouw). Deze vier uur zijn aansluitend en kunnen niet verspreid worden opgenomen. 

 bedrag per persoon, per technieker:  Cat. B   Cat. C
 forfait weekdagen  120 €  240 € 
 forfait weekend (vrijdagavond, zaterdag & zondag) 240 €  480 € 
 extra uren tijdens de week boven forfait van 4 uur 30 €  60 € 
 extra uren tijdens het weekend boven forfait van 4 uur 60 €  120 € 

 

Mag ik een fuif organiseren?

Voor fuiven kan je terecht in jeugdcentrum Tsas. In CC het SPOOR of een van de socio’s zijn ze niet toegelaten.

Wie mag er allemaal een zaal huren?

Enkel verenigingen en ondernemingen kunnen onze zalen huren. Particuliere verhuringen en privéfeesten zijn niet toegestaan. 

Waarmee moet ik rekening houden voor de veiligheid?

Elektrische installaties mogen niet door jou bediend worden. Denk zeker aan voldoende vluchtwegen en om de nooduitgangen vrij te houden. We helpen je graag verder bij vragen. 

Het maximaal aantal personen wordt berekend op basis van een lege zaal. Als je een podium, tafels en stoelen zet, vermindert deze capaciteit. Reken op 1 m² als er stoelen in rijen staan en 2 m² als er tafels en stoelen staan. 

Door een zaal te huren verklaart de huurder zich akkoord met de veiligheidsvoorschriften zoals bepaald in artikel 7 van het retributiereglement. Alle verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid is ten laste van de inrichter als je dit niet naleeft. 

Wat bij schade?

Door gebruik te maken van de zalen van CC het SPOOR of de socio’s gaat de organisator ermee akkoord dat bij eventuele schade de organisator deze zal vergoeden. Dit geldt ook voor schade die wordt toegebracht door een derde. 

Ook wie de zaal niet achterlaat zoals het hoort, zal de extra werkuren om de zaal weer gebruiksklaar te krijgen voor de volgende gebruiker moeten betalen.

Waar kan ik het retributiereglement terugvinden?

Je kan het retributiereglement hier terugvinden.