Dag van het Woord

Afbeelding

Een dag lang vieren we het woord in allerlei vormen. Het literair festijn voegt voor haar 43e editie beeld bij het woord door het werk van Gerda Dendooven centraal te stellen.

De Dag van het Woord start om 10 uur met Poëzie met Kruimels. Na een sfeervol poëtisch ontbijt maakt de jury er de winnaars van de Poëziewedstrijd bekend. Om 14 uur zijn de kinderen welkom op een gratis familievoorstelling met Gerda Dendooven. Daarna (15 uur) nemen de leerlingen van de Harelbeekse Academie voor Podiumkunsten (H.A.P.) je mee op een literair parcours met performances rond het werk van deze literaire duizendpoot. 

Ontdek alles op de website van Dag van het Woord. 

Programma

10:00 uur - Poëzie met kruimels: poëtisch ontbijt met bekendmaking winnaars Poëziewedstrijd

14:00 uur - gratis familievoorstelling Gerda Dendooven

15:30 uur - literair parcours met performances van H.A.P!.

20:00 uur - Trio El Azzouzi (Mauro Pawlowski, Fikry El Azzouzi, Gerda Dendooven)

Afbeelding

Gerda Dendooven kan in binnen- en buitenland op veel lof rekenen. Door haar inleving in de wereld van kinderen en volwassenen, door haar subtiele gevoel voor humor en haar durf verbeeldt ze op een heel persoonlijke manier de gevoelens van haar personages. Niets menselijks is haar vreemd.  Haar grafisch werk werd bekroond met het Zilveren Penseel, de Boekenpauw en De Gouden Uil. Daarnaast schrijft ze toneel en kinderboeken. Voor Mijn mama ontving ze de prestigieuze driejaarlijkse Vlaamse Cultuurprijs. Met Stella kreeg ze onlangs Tabac is haar eerste roman voor volwassenen.

’s Avonds voegen Fikry El Azzouzi en Mauro Pawlowski zich bij Gerda voor Trio El Azzouzi, een bezwerende jamsessie van muziek, tekst en beeld. Een uur lang improviseren Mauro Pawlowski, Fikry El Azzouzi en Gerda Dendooven samen. De ene op gitaar, de anderen met een microfoon of penseel in de hand. Je hoort honderd symfonieën tegelijk - mét extra koebel. Fikry El Azzouzi schrijft columns en theaterstukken. Na zijn fel bejubelde debuutroman Het Schapenfeest en de novelle De handen van Fatma won hij in 2014 met Drarrie in de nacht de Arkprijs van het vrije woord. Onlangs verscheen zijn nieuwste roman Alleen zij. Zanger-gitarist Mauro Pawlowski is gekend van zijn werk met dEUS, Evil Superstars, Wim Vandekeybus, Kiss My Jazz en Buscemi.

Afbeelding
Fikry El Azzouzi & Mauro Pawlowski

Tickets

De Dag van het Woord is overdag gratis. Een plaats reserveren is aangeraden. 

Tickets voor Trio El Azzouzi: 

  • VVK: 10 €
  • ADD: 12 €
  • -26:     7 €

De Dag van het Woord is een woordfestival op de eerste zaterdag van februari. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat maak je kennis met poëzie in verschillende vormen en gedaanten.

De Dag van het Woord is een organisatie van de Harelbeekse Academie voor Podiumkunsten, Bibliotheek Harelbeke en CC het SPOOR.