De Jazzontspooring

Afbeelding
Afbeelding
Naima Joris
Afbeelding
Jean-Louis Matinier & Kevin Seddiki
Afbeelding
Lara Rosseel Band
Afbeelding
Toine Thys OVERSEAS ft. Harmen Fraanje
Afbeelding
Azmari
Afbeelding
Jazzclass
Afbeelding
Nathan Daems, Simon Leleux & Asad Qizilbash
Afbeelding
'A concert called landscape'

Na vijf mooie edities schept De Jazzontspooring stilaan hoge verwachtingen. De komst van wereldster en grammy winnaar Brad Mehldau alleen al zal die ruimschoots inlossen. De Amerikaanse jazzpianist geeft op vrijdag een niet te missen solo concert. Voor het eerst in dit deel van het land en nu al zeker een van de hoogtepunten van het jazznajaar! Accordeonist Jean-Louis Matinier en gitarist Kevin Seddiki stellen hun eerste plaat op ECM voor. Wondermooie muziek die in de Sint-Augustinuskerk nog extra tot zijn recht zal komen.

​Na een moeilijke periode zetten we daarnaast graag extra in op lokaal toptalent. Zo is er de Belgische festivaldag waarop Lara Rosseel en Toine Thys - beiden met bijzonder straffe bands - jazz met Afrikaanse en Arabische invloeden brengen. Waarna we afsluiten met de aangrijpende ‘saudade’ van Naima Joris, dé revelatie van 2021. 

​Feest verzekerd in het jeugdhuis met de Ethiopische jazz en Turkse balmuziek van Azmari.  En in de bib (vernissage Nick Bruneel) wordt u ongetwijfeld bedwelmd door de Pakistaanse en Indische klanken van Nathan Daems, Simon Leleux en Asad Qizilbash.

​Voor de eerste maal ook theater met ‘Thelonious’ van Zonzo Compagnie en ‘A concert called landscape’ van LOD/Josse De Pauw & Kris Defoort trio.  

​Om te eindigen met het begin: het startschot van de Jazzontspooring is voor Frederik Goossens met een Jazzclass rond de beste vinylplaten.

​Wereldtop, Europese meestermuzikanten en veel ijzersterke Belgische jazz met heel mooie en erg diverse pigmenten. Met de zesde editie van De Jazzontspooring bent u in coronatijden alsnog verzekerd van een fantastische (jazz)wereldreis.

 

Meer info & tickets

Afbeelding

De Jazzontspooring is een meerdaags jazzfestival in oktober dat binnenlandse en buitenlandse toppers op hun podia ontvangt. Je kan die maand van jazz genieten in de kerk, de bibliotheek, het jeugdhuis en tijdens het festivalweekend in CC het SPOOR.