Het is nooit te vroeg om van cultuur te proeven. Om die culturele smaakpapillen naar hartenlust te verwennen, stellen we met zorg onze schoolprogrammatie samen voor peuters, kleuters, lagere en middelbare scholieren. 

Heb je vragen of wensen, wil je meer informatie over een bepaalde voorstelling, raak je niet wijs uit het aanbod, zoek je hulp bij je keuze, bij een voorbereiding of nabespreking…? 

Bel ons, stuur een e-mail of spring eens binnen.

Schrijf in voor de schoolvoorstellingen

Inschrijven

Inschrijvingen kunnen enkel via het bovenstaande online webformulier vanaf maandag 10 juni 2024 tot maandag 24 juni 2024
 

Organisatie en begeleiding

Een kwartier voor de aanvang van de voorstelling ben je aanwezig in het cc. Bij aankomst meldt de verantwoordelijke leerkracht zich aan bij de balie en geeft het correcte aantal leerlingen door. Zorg zeker dat er nog een plasmoment is voorzien vóór de voorstelling, dit om de voorstelling zo weinig mogelijk te storen. 

Raak je door onvoorziene omstandigheden niet of niet tijdig ter plaatse? Verwittig CC het SPOOR dan zo snel mogelijk telefonisch: 056 733 420.

Niemand gaat de theaterzaal binnen zonder toestemming. Leerlingen schuiven aan per klas en gaan per klas bij elkaar zitten samen met hun leerkracht. De leerkracht gaat in de zaal bij de leerlingen zitten en staat mee in voor het rustig verloop van de voorstelling. 

Drank en eetwaren zijn verboden in de aula, net zoals het gebruik van een gsm of elektronisch speelgoed. Er mogen geen foto’s gemaakt worden van de voorstelling tenzij daar uitdrukkelijk toestemming is voor gegeven door de organisator.

Leeftijd

Respecteer bij het inschrijven de leeftijd. Kinderen die te jong of te oud zijn, zullen de voorstelling niet kunnen appreciëren.

 

Betalen

De factuur wordt opgemaakt na de voorstelling en wordt schriftelijk aan de school verzonden. Betaling gebeurt via overschrijving, na ontvangst van de factuur. Elke voorstelling kost € 6 per leerling. Leerkrachten en begeleiders komen gratis kijken. 
 

Annulaties

Annulaties worden toch aangerekend.
 

Rolstoelgebruikers

Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders wordt een goed bereikbare plaats voorzien. Vermeld dit zeker bij de reservatie. Een medewerker van CC het SPOOR zal je graag naar jouw plaats begeleiden.
 

Infrastructuur

Basisscholen kunnen gratis gebruik maken van de stadsinfrastructuur voor educatieve doelen: CC het SPOOR, SC De Zuiderkouter, SC Torengalm Bavikhove, Dorpshuis De Rijstpekker en de bibliotheek.
 

Cultuurkuur

Wil jij samen met je leerlingen cultuur beleven? Wil je weten wat je in eigen regio allemaal kan beleven? Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste projecten voor scholen? 

Cultuurkuur is een site waar scholen en organisatoren elkaar vinden. Je vindt er het aanbod uit jouw regio, ontdekt er welke partners graag met jou in zee gaan voor een project op maat en leest er reacties en ervaringen van collega leerkrachten. Cultuurkuur is een ‘cultuureducatieve Trip Advisor’ voor ontdekking, contact en dialoog, voor iedereen die cultuur en onderwijs een warm hart toedraagt.

Registreer je vandaag nog op www.cultuurkuur.be.

Cultuurkuur is een initiatief van de CANON Cultuurcel (Departement onderwijs en vorming) en publiq.
 

DynamoOPWEG?

CC het SPOOR is een cultuurschakel. Dit betekent dat als je ons een bezoek wil brengen met je klas, je gratis gebruik kan maken van het aanbod van De Lijn volgens hun dienstregeling. Je hebt recht op gratis vervoer met bus of tram van De Lijn tijdens de daluren met maximum 30 personen (inclusief begeleiders). Van maandag tot zaterdag tussen 9.00 en 15.30 uur en na 18.30 uur.

Hoe werkt het?

  • Surf naar www.cultuurkuur.be.
  • Meld je aan met je logingegevens of registreer je.
  • Ga op zoek naar je schoolpagina.
  • Klik door naar dynamoOPWEG en dien je aanvraag voor een vervoersbewijs online in.

Je kunt je vervoersbewijs om de lijnbus te nemen naar de culturele bestemming onmiddellijk downloaden vanop je schoolpagina.

We hopen dat nog meer kinderen en jongeren en hun leerkrachten op deze manier kunnen genieten van de waaier aan educatieve activiteiten uit ons aanbod.

Meer info: dynamoOPWEG

Scholenaanbod Harelbeke

Wil je zien wat de stad nog meer in petto heeft voor de scholen? Check het op deze pagina