Hey Meredith!

Afbeelding
Info

Zonzo Compagnie - Hey Meredith! 
tweede & derde leerjaar 

Duur: 60 minuten
Prijs: 6 euro p.p.
Locatie: CC het SPOOR
Datum: donderdag 5.10.2023 
Uur: 10.00 uur & 14.00 uur 
Lesmap: beschikbaar
Meer info: Zonzo Compagnie

Over de voorstelling

Stap in de wondere wereld van Meredith Monk

Uniek is Meredith Monk altijd geweest. Ze schrijft muziek, danst, maakt voorstellingen en speelt piano, maar bovenal is ze zangeres. Liever dan liedjes te zingen met gebruik van tekst, speelt ze met de eindeloze mogelijkheden van de stem. Daarmee inspireerde ze zangers van over de hele wereld om op zoek te gaan naar hun eigen klanken.

Zonzo Compagnie maakte naam met voorstellingen geïnspireerd op bekende componisten als John Cage, Bach, Miles Davis en Henry Purcell. Nu wordt er - voor het eerst - een hedendaagse en vrouwelijke componiste aan dat rijtje toegevoegd. Ooit maakte Meredith Monk de voorstelling ‘Dancing Voices’ voor Zonzo Compagnie, nu maakt Zonzo Compagnie een voorstelling over haar.

Zangeres Naomi Beeldens, tromboniste Nabou Claerhout, pianiste Anthe Huybrechts, regisseur Ine Van Baelen en videomaker Stijn Grupping verkennen in ‘Hey Meredith!’ een oeuvre van bijna 60 jaar, de stem van Meredith Monk achterna.

  
"Meer nog dan een toegankelijke introductie in het werk van Monk is deze productie een vermakelijke belevingsinstallatie voor alle leeftijden. De voorstelling geeft een laagdrempelige inkijk in het werk van deze onderbelichte pionier." (Bram Van Haelter, De Standaard)        
 
"In Hey Meredith! wint simpele magie het van spektakel. Zonzo Compagnie weet met de jaren steeds scherper haar artistieke bewijsdrang te beteugelen, ten voordele van een maximale publieksimpact." (Evelyne Coussens, De Morgen)         

Credits

Zang en dramaturgie: Naomi Beeldens  
Trombone en zang: Nabou Claerhout  
Piano en zang: Anthe Huybrechts
Composities: Meredith Monk  
Arrangementen: Karel Stulens  
Regie, video en scenografie: Ine Van Baelen en Stijn Grupping  
Choreografie: Inga Huld Hárkonadóttir  
Kostuum: Sabrina Transiskus  
Lichtontwerp en techniek: Wim Bernaers 

Een voorstelling van Zonzo Compagnie in coproductie met STUK Huis voor Dans, Beeld en Geluid en Perpodium.
Met steun van DE SINGEL & de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest.

 

i.k.v. De Jazzontspooring