Exit

Afbeelding
Info

Circumstances - Exit
vijfde & zesde leerjaar

Duur: 55 min.
Prijs: 6 euro p.p.
Locatie: CC het SPOOR
Datum: dinsdag 26.03.2024 
Uur: 10.00 uur & 14.00 uur 
Lesmap: beschikbaar
Meer info: Circumstances

Over de voorstelling

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander.

EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. 

We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). 
Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal.  

Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose […] De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend […] Dé sensatie van het weekend. (Filip Tielens – De Standaard ★★★★)

Credits

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en William Blenkin
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Lichtontwerp: Edwin van Steenbergen
Techniek: Casper van Overschee
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam
Productie: Circumstances vzw
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, Cirklabo, circ'uit en Miramiro

Met steun van PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren.