NEXT - Opera Rijsel + bezoek expo Le Fresnoy

  • Theatervoorstelling
  • Opera en operette

Welkom op NEXT, een multidisciplinair en grensoverschrijdend kunstenfestival dat 20 Franse, Waalse en Vlaamse?cultuurhuizen gedurende drie weken samenbrengt. Laat je op sleeptouw nemen door internationale kunstenaars die zich niets aantrekken van lands- en taalgrenzen. Ontdek voorstellingen van opkomend talent, stap uit je comfortzone of kies voor de klassiekers. NEXT is zonder twijfel een feest voor een breed en avontuurlijk publiek. Vanaf 15 september staat het volledige programma online op nextfestival.eu.

Stap samen met CC het SPOOR op de bus richting Rijsel en ontdek een schitterende expo in Le Fresnoy en een adembenemende klassieker uit de dans in de Opera van Rijsel.

Praktisch
— 13.00 uur Vertrek met bus aan CC het SPOOR
— 13.45 uur Bezoek PANORAMA 26 in Le Fresnoy
— 15.00 uur Vertrek naar de Opéra de Lille
— 16.00 uur Nelken – Pina Bausch
— 19.00 uur Terug in Harelbeke

Panorama 26
Als mens zijn we in staat om technologieën te ontwikkelen die op hun beurt de mens heruitvinden. De expo PANORAMA 26 onderzoekt kritisch de grenzen, expansies en breuken van deze nieuwe realiteit met de hulp van transdisciplinaire technieken: van de meest traditionele tot de meest virtuele. 56 kunstenaars geven vorm aan dit nieuw eigentijds verhaal in Le Fresnoy, de nationale studio voor hedendaagse kunsten in Tourcoing.

Nelken Pina Bausch
Op een tapijt van 8000 anjers bedansen 20 performers de liefde in al haar overweldigende vormen: soms teder, soms dwingend. Het gracieus in gebarentaal getolkte The Man I Love van Gershwin onderstreept de wankele balans tussen kwetsbaarheid en tragedie die
rond het woord ‘liefde’ hangt. Onder leiding van choreograaf Boris Charmatz bewijst Tanztheater Wuppertal dat Pina Bausch de tand des tijds doorstaat. Meer dan 40 jaar na datum blijft Nelken een tijdloze klassieker die gebracht wordt in het prachtige kader van de Opéra de Lille.

Wanneer

tot

Locatie

Op locatie
op locatie
8560 Wevelgem

Prijs

Basistarief: € 24
-26 jaar: € 7

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
NEXT - Opera Rijsel + bezoek expo Le Fresnoy

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS