Terminator Too

Afbeelding
Info

Terminator Too - Vervloet & De Studio
tweede graad middelbaar

Duur: 60 minuten
Prijs: 5 euro p.p.
Locatie: CC het SPOOR
Datum: dinsdag 17 mei 2022
Uur: 14:00 uur
Capaciteit voorstelling: 200 deelnemers
Lesmap: 

Extra info

Theatermaker Robbert Vervloet speelde o.a. bij tg Elektra, fABULEUS, hetpaleis, Het Kwartier, Tuning People en Laika. Op tv was hij te zien in ‘Loslopend wild’ en ‘Gevoel Voor Tumor’. In de zomer van 2018 speelde hij in ‘Tussen wolf en hond’ van UNM. In seizoen 2018-19 was hij te zien in de nieuwste voorstelling van Het Kwartier en in de herneming van ‘De Passant’ (Michai Geyzen). In de Ketnetreeks ‘Buck’ vertolkt Vervloet de hoofdrol.

Muzikant/acteur Ephraïm Cielen is vaste muzikant in het Ellen Schoenaerts Kwartet, De Duiven e.a. Daarnaast maakte en maakt Cielen muziek bij voorstellingen van o.a. Laika, Het Nieuwstedelijk (Braakland/ZheBilding), Frieda, Theater FroeFroe, Studio Orka, One Trick Pony, BRONKS, fABULEUS, Pantalone, Tg Elektra en verschillende jonge makers. Ephraïm speelt solo onder de naam Ephy en bracht zijn eerste plaat uit in 2016. 

Vervloet en Cielen speelden samen al in de gelauwerde en internationaal toerende voorstellingen ‘Über-Ich’ en ‘De Passant’ van Laika/Michai Geyzen.
 

Over de voorstelling

In ‘Terminator Too’ dompelen makers Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen zich onder in de wereld van Hollywood-blockbusters.

Op scène creëren ze een eigen universum waarin ze zelf de helden zijn. In een gebricoleerde stijl leggen twee broers de stereotiepe mechanismen bloot van het medium film. Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack maken ze hun eigen film, de ultieme vlucht uit de realiteit. Maar gaandeweg ontstaat er steeds meer spanning tussen de twee mannen en neemt de buitenwereld een steeds grotere rol in.
 
‘Terminator Too’ toont het perspectief van twee volwassen mannen die op haast maniakale wijze blijven vasthangen aan de helden van hun jeugd, zich te pletter amuseren maar niet steeds helemaal 'in touch with reality' zijn. ‘Terminator Too’ is een ode aan de fantasie, een uitnodiging tot ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur. Maar onderhuids schuilt een grimmige ondertoon. Waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld?
 
De charme van deze publiekslieveling is dat hij het spelplezier en de ongebreidelde creativiteit laat primeren, zodat de voorstelling voortdurend je eigen verbeelding triggert. 
(Gilles Michiels - De Standaard ****)

Credits

Van en met Ephraïm Cielen en Robbert Vervloet
Dramaturgie: Ruth Mariën
Eindregie: Michai Geyzen
Choreografisch advies: Karolien Verlinden
Scenografie: Tom Jespers
Kostuum: Marie Dries
Muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken
Techniek: Thomas Stevens en Nele Verreyken
Productie: De Studio
Coproductie: tg Elektra, C-Mine en de Warande, i.s.m. Het Nieuwstedelijk, Laika en hetpaleis
Foto: Samuel Allemand

www.destudio.com