Buitenspoorig

De dagen van zonnecrème, zomersproeten en terrasjes zijn terug aangebroken. Net zoals BuitenSPOORig, de zomerprogrammatie in open lucht van CC het SPOOR.

Laat u cultureel verwennen en geniet van (straat)theater, muziek, film, humor en vooral elkaars gezelschap. En dat allemaal – hopelijk voor de laaste keer – op een veilige manier.

Max Last - Van raam tot raam

zondag 20 juni 2021 

Liedjes, sketches en scenes worden afgewisseld. Over dicht bij elkaar willen zijn, terwijl dat niet kan en niet mag... over willen spreken met elkaar maar daar niet in slagen... over een masker dragen zodat niemand nog goed ziet wie je bent...

Als de mensen niet naar het theater kunnen, dan brengen we het theater bij de mensen. Met humor, dans, zang en theater, maar vooral met veel enthousiasme wil Max Last een gevoel van samenzijn creëren in een tijd waar dit niet zo evident is. Ze willen een plezierige pleister zijn op al het geleden leed en de afgelaste evenementen. Niet virtueel, maar in levende lijve komen ze een straat verblijden en ontroeren. Het publiek blijft in zijn kot en de acteurs spelen de ziel uit hun lijf. Uiteraard allemaal op een coronaveilige manier, vanop de eigen stoep. 

Deze voorstelling is enkel voor de drie winnende straten die hebben deelgenomen aan de wedstrijd. 

Foto: Lisanne Valgaerts 

Jazzlab - Small World: The Belgian Edition

donderdag 1 juli 2021 - 20:00 tot 22:00 uur 

Groove, soul en bakken speelplezier

Small World bracht drie Belgen en twee Zuid-Afrikanen bij elkaar die invloeden uit Europa en Zuid-Afrika naadloos aan de Amerikaanse jazzwortels koppelden. De originele bezetting kan helaas niet aantreden, maar met de vervangende kleppers – trompettist Carlo Nardozza en bassiste Yannick Peeters – worden het repertoire en de aanstekelijke interactie bewaard. Deze band – Small World: The Belgian Edition – staat garant voor een bruisend muzikaal jazzfeest.

Meer info
Tickets

Word is Out!

zondag 4 juli 2021 - 20:00 tot 22:00 uur

Word Is Out! Concertwerking Tweeklank sloeg de (netjes ontsmette) handen in elkaar met de organisatie van Dag van het Woord. Het resultaat is een prikkelende line up aan talentvolle artiesten die de schoonheid van het woord in de brede zin vertolken. Van muziek tot comedy tot slam poetry en performance. Laat je verwonderen en beleef een zalige avond in de Blauwe Zaal van CC het SPOOR!

Met IKRAAAN, Serine Ayari, Charlotte Van den Broeck en Loeke Vanhoutteghem. De avond wordt gepresenteerd door Anneleen Van Offel, Letter van Kortrijk. Vanuit het collectief van de Letterzetter is Martijn Verhelst aanwezig. Hij zal een tekst brengen die hij tijdens de avond schreef op basis van wat hij hoort.

Meer info
Tickets

Amenra

vrijdag 9 juli 2021 - 19:30 tot 20:30 uur & 22:00 tot 23:00 uur 

De internationaal geroemde postmetalband Amenra heeft een sterke band met Harelbeke.

Ze repeteerden er 17 jaar en verschillende bandleden zijn afkomstig of wonen in Harelbeke. Op 9 juli keren ze terug naar hun roots. Deze akoestische concerten vinden plaats in de tuin van het Klooster van de zusters van de Heilige Augustinus. Dit is vermoedelijk het oudste gebouw in Harelbeke met een rijke en bewogen geschiedenis en zal zorgen voor een passend kader die garant staat voor een bezwerende totaalervaring.

Meer info 
Tickets: voorstelling 1 - 2

Stokpaardprins (3+)

dinsdag 13 juli 2021 - 18:00 tot 19:00 uur

Tromgeroffel! Klaroengeschal! Heldhaftige gevechten! Gigantische kastelen! Prinsessen wakker kussen! Bruidsjurken! Ware liefde! Romantiek!

Welkom in de zoete dromen van STOKPAARDPRINS

Een ongepolijst, onbeschaamd romantisch ridderepos van

Meer info
Tickets

Coup coup, Bye bye (6+)

woensdag 25 augustus 2021 - 18:00 tot 19:00 uur

Een microrevolutie waar Fidel Castro, Garibaldi en Marx nog een puntje aan kunnen zuigen.

De allerjongsten worden omgedoopt tot ware revolutionairen die op dappere wijze de strijd aangaan met de dictatoriale dandy Markies van Rochefort. Tijdens een humoristisch, fysiek en interactief spektakel voelt Rake Klappen het construct ‘macht’ aan de tand. De kijker wordt uitgedaagd het gezag te bevragen en waar nodig van de troon te stoten.

Meer info
Tickets
 

Témé Tan + Emy // UITGESTELD

vrijdag 27 augustus 2021 - 20:00 tot 22:00 uur 

(Try out)

Tanguy Haesevoets, beter bekend als Témé Tan, reisde in z'n jonge leven al de halve wereld rond en dat is te horen aan z'n muziek. Hij komt uit Kinshasa, maakte van Brussel zijn thuis, studeerde in Andalusië en als je de sporen van zijn hart volgt, brengen die je in Japan, Brazilië, Peru en Guinea. Uit al die landen nam hij een muzikaal souvenirtje mee en liet dit achter op z'n titelloze debuutalbum dat eind 2017 verscheen. Témé Tan heeft maar één doel: mensen laten dansen! 

Emy

Amper eenentwintig is de in Parijs geboren Emy Kabore, maar nu al geldt deze Gentse als één van de grootste talenten in Europa. Met haar unieke stem en internationale progressive/neo soul sound is Emy, samen met de band die haar naam draagt, helemaal klaar de wereld te veroveren!

Meer info
Tickets 

De Comedy Parade

zaterdag 28 augustus 2021 - 20:00 uur tot 22:00 uur 

De Comedy Parade staat voor een avond met een geweldige line up aan comedy.

Met Jens Dendoncker, Soe Nsuki, Thomas Smith en Seppe Toremans.

Meer info
Tickets 

MELVIUS aan de Leie

zondag 19 september 2021

In de traditie van de rondtrekkende troubadours fietst Ballet Dommage, gepakt en gezakt, een maand langs de oevers van de Leie. Vertrekkend uit Menen passeren ze langs Kortrijk, Harelbeke en Waregem tot ze eindhalte Deinze bereiken.

Foto: Tom Herbots