Kamerorkest Brugge

Brugs KamerorkestItaliaanse barok ontmoet Argentijnse tango! Vier Italiaanse seizoenen spelen haasje over met vier Argentijnse jaargetijden. Vivaldi componeerde meesterlijke vioolconcerti die uiterst beeldend de vier seizoenen verklanken. Geen wonder dat dit werk tot de meest geliefde klassiekers ooit behoort.

De Vier Seizoenen van Buenos Aires van Astor Piazzolla vormden oorspronkelijk geen reeks van vier en ze werden ook niet voor strijkorkest en vioolsolo geschreven. Het was de Russische componist Desyatnikov die ze na zijn dood samenvoegde en ze voor een klassieke bezetting herschreef. Desyatnikovs verwijzingen naar Vivaldi zijn ingenieus: wanneer het zomert bij
Piazzolla in Argentinië, sneeuwt het in het Italië van Vivaldi en vice versa. Een heftige en kleurrijke mix van tango, jazz en sensualiteit, gekruid met pittige humor en hedendaagse speeltechnieken kenmerken deze ‘Eight seasons in one day’.

Onder leiding van Ning Kam – tweede laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2001 – zet Het Kamerorkest Brugge een energieke en briljante uitvoering neer van Vivaldi’s eeuwige favoriet afgewisseld met de zwoele lezing van Piazzolla.

In samenwerking met SAMWD Peter Benoit.
Dit concert maakt deel uit van de Muziekbiënnale Harelbeke.

Praktisch

Datum: zaterdag 22 oktober 2016
Aanvangsuur: 20u00
Tickets: VVK: 10 € / ADD: 12 € / Jongeren: 7 €
Locatie: Sint-Salvatorkerk, Paretteplein 1B, 8530 Harelbeke

Voor meer info, zie deze link.