#Samendichter

Dit jaar is De Dag van het Woord zoals we die al 42 jaar kennen niet mogelijk. Maar er is een mooi alternatief. In de Poëzieweek krijg je een veilig alternatief vol dichterlijke festiviteiten.

 

Sleutels van het onzichtbare

Vanaf donderdag 28 januari maken we iedere dag, voor een week lang, de laureaten van de 42ste poëziewedstrijd van de stad Harelbeke bekend. Dagelijks lossen we een filmpje, soms twee, waarbij we het gezicht en de stem achter het gedicht kunnen zien.

bekijk de winnaars

  

Poëziewandeling

De gedichten zelf gaan ontdekken kan ook. De stukjes poëzie duiken op in het Harelbeekse straatbeeld. Trek eropuit met onze wandelroute en scan de QR-codes die op de gedichten staan in om de filmpjes te zien.

 

Poëzietelefoon

Ook nieuw dit jaar is de poëzietelefoon. Bel naar 056 733 420 en laat je verrassen met een gedicht uit het keuzemenu. Deze worden meesterlijk en vol overtuiging voorgedragen door de leerlingen van de Harelbeekse Academie voor Podiumkunsten (H.A.P!).

De lijnen gaan open op:

  • Dinsdag 26 jan.: 18 - 20 uur
  • Donderdag 28 jan.: 18 - 20 uur
  • Zaterdag 6 feb.: 10 - 12 uur

 

Dichtbundel

Een vaste waarde blijft de dichtbundel. Uit de 823 ingezonden gedichten koos de jury 9 laureaten. Met Sleutels van het onzichtbare worden deze werken verzameld en gebundeld. Het geselecteerde werk kan je komen ophalen in de bibliotheek van Harelbeke of bestellen via onthaal@cchetspoor.be. De eerste 100 exemplaren zijn gratis te verkrijgen. 

 

Poëzieweek in de regio

Zuidwest, samen met alle bibliotheken in de regio, organiseren de actie #samendichter tijdens de Poëzieweek van 28 januari tot 3 februari. Op uitinzuidwest.be kan je sjablonen vinden in verschillende formaten waarop je een zelf geschreven of zelf gekozen gedicht kan plaatsen. Laat je buurt meegenieten van je poëzie en hang je gedicht op aan je raam.  Deel je gedicht met de hashtag #samendichter op Facebook of Instagram en misschien win je wel een dichtbundel van Siel Verhanneman.

 

Als alles meezit, hopen we jullie voor een fysieke Dag van het Woord  te kunnen verwelkomen in juni.  

Created at: 21/01/2021