Studio Orka - UITVERKOCHT

Afbeelding
Studio Orka - Craquelé

Studio Orka was op korte tijd uitverkocht. Je kan je wel nog inschrijven voor de wachtlijst op via www.schouwburgkortijk.be/craquele 

 

In Craquelé blikt de oude Dinsdag terug op zijn leven. Eind WO II werd hij als vondeling achtergelaten in de kerk. Samen met hem duiken we in zijn verleden en reizen door de tijd. We zien hoe hij opgroeit in de kerk samen met de familie die hem adopteerde. ‘Craquelé’ is een theatervoorstelling waarin we – net als in een fotoalbum – door het verleden bladeren.  Een ode aan alle zichtbare (schijnbaar belangrijke) en alle onzichtbare (schijnbaar onbelangrijke) mensen en gebeurtenissen in ons leven. 

 

“Een kerstcadeau.(…) de ploeg van Orka schildert de verhaallijnen in warme, diepglanzende kleuren, met een precieze tekst vol volks-poëtische beeldspraak en met een verfijnd en humoristisch acteerspel.” (De Morgen)
 
"’Craquelé’ bevat wederom alle troeven van de Orka-formule: een betoverend decor, invoelende acteurs, authentieke personages met een geheim. Zoals in haar twee laatste parels Chasse patate en Inuk leiden ze ook hier tot momenten van hartverwarmende schoonheid. Het is theater om van te smullen" (De Standaard )

 

Van & met: Martine Decroos, Philippe van de Velde, Peter Monsaert, Dominique van Malder, Titus De Voogdt, Janne Desmet, Tania Van der Sanden, Ilse de Koe, Robrecht Vanden Thoren, Jaques Smagghe / Achiel De Schepper, Ernest Aerts / Oskar Dedeurwaerder, Jonah Flachet  / Ferre Vereecken, Nanou Claes & Juliette De Backere
Techniek & decor: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere, Jonas Lambrigts & Geeraard Respeel. Kostuums: Valerie Leroy, Elise Goedgezelschap & Leentje Kerremans. Kap & grime: Dorien Van Poucke & Dian Vandecruys. Koor o.l.v.: Hans Primusz & Hannelore Primusz. Productie: Studio ORKA, Manchester International Festival & hetPaleis, Coproductie: Theater Antigone. Met de steun van: de Vlaamse Overheid & Stad Gent.
Met de steun van: Tax Shelter.
 

Bij de Buren

Onder de noemer ‘Bij de Buren’ maken West-Vlaamse cultuurhuizen al enkele jaren een selectie uit elkaars programma en nemen we elkaars publiek met de bus mee naar een voorstelling bij onze cultuurburen. Met ‘in het middelpunt van de belangstelling’ gaan we nog een stap verder en zetten we onze schouders onder één groots project dat we in co-realisatie delen met een breed publiek in de provincie. 

De grootse producties van Studio Orka zijn een unieke ervaring voor het publiek, maar onmogelijk te realiseren door één partner. Samen presenteren we 10 voorstellingen van ‘Craquelé’ in de Kapel van het Don Bosco College in Kortrijk. Een ticket voor ‘Craquelé’ garandeert je een onvergetelijke theateravond. Kies je voor een avond vol comfort, dan bieden een aantal cultuurcentra die verder liggen, een bus aan. Je komt ontspannen aan op de voorstelling en we brengen je veilig terug naar huis. 
 

Praktisch
Data: 
  • Donderdag 29.09 (19:00) 
  • Vrijdag 30.09 (19:00)
  • Zaterdag 01.10 (19:00)
  • Zondag 02.10 (15:00 & 19:00) 
  • Donderdag 06.10 (19:00) 
  • Vrijdag 07.10 (19:00) 
  • Zaterdag 08.10 (19:00)  
  • Zondag 09.10 (15:00 & 19:00)
Locatie:

Kapel Don Bosco College, Don Boscolaan 30, 8500 Kortrijk

Liever met de bus? 

Neem een kijkje op de website van het cultuurcentrum bij jou in de buurt. Tickets voor voorstelling + bus boek je rechtstreeks bij onze cultuurburen. 

Tickets: 

Prijs: € 20 / 10,00 (-12)
Start ticketverkoop: donderdag 23 juni om 14 uur 
Tickets en info: 
Ticketservice Kortrijk
Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk
056 23 98 55

Vanaf 23 juni om 14 uur kan je via deze link tickets rechtstreeks online reserveren.

‘Craquelé’ wordt gerealiseerd door CC Cultuurcentrum Brugge, CC Casino Koksijde, CC De Brouckere Torhout, CC De Grote Post Oostende, CC De Schakel Waregem, CC De Spil Roeselare, CC De Steiger Menen, CC Het Perron Ieper, CC Het SPOOR Harelbeke, CC Knokke-Heist & Schouwburg Kortrijk. Met dank aan Don Bosco College Kortrijk