Dag van het Woord

Dag van het Woord

Hans & Monique Hagen – Joost Vandecasteele – Christophe Vekeman – Delphine Lecompte – …

zaterdag 1 februari 2020 – 10u / 14u / 15u /20u - CC het SPOOR

Poëzie met kruimels  Ik zoek een woord  KomT proefT heT woorD! Avondzinderingen

Na een succesvolle 40ste editie zetten we de traditie van de Dag van het Woord met veel enthousiasme voort. We stellen opnieuw een gevarieerd programma voor met, naast de proclamatie van de  Poëziewedstrijd Stad Harelbeke, vele literaire namen en niet 1 maar 2 gastdichters: het schrijverskoppel Hans en Monique Hagen. Zij komen speciaal uit Nederland afgereisd om naast een optreden voor volwassenen in de voormiddag ook in de namiddag een kindervoorstelling te brengen.

Monique Hagen is een Nederlandse schrijfster en presentatrice. Van 1988 tot 2003 presenteerde zij het populaire jeugdprogramma Het Klokhuis en ze schreef er ook teksten voor. Ze werkte ook mee aan Sesamstraat. Monique schreef 6 dichtbundels en twee prentenboeken. In 2016 kreeg ze de Zilveren Griffel voor de poëziebundel Nooit denk ik aan niets (2015) die ze samen met haar man Hans Hagen schreef. Hans Hagen schreef samen met echtgenote Monique Hagen verschillende prentenboeken en een viertal dichtbundels. Voor zijn vele andere eigen werken werd hij veelvuldig bekroond met onder meer 6 x de Zilveren Griffel en in 2008 de Woutertje Pieterseprijs. Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen en in dertien talen vertaald. 

Programma Dag van het Woord 2020 

 

 

10u. - Poëzie met kruimels

* gratis 

Naast een optreden van gastdichters Hans & Monique Hagen zullen schrijver Christophe Vekeman en muzikanten Matti De Rijcke en Bart Vervaeck hun toehoorders een halfuur lang op sleeptouw nemen richting de wondere, geestrijke wereld van de countrymuziek, in welke wereld smart en smacht, de traan en de lach, de woordzucht en de vloek op waarlijk oorverwarmende en hartstrelende wijze om de voorrang vechten.

De proclamatie van de Poëziewedstrijd Stad Harelbeke sluit dit ochtendprogramma af. Daarna biedt het stadsbestuur een receptie aan.

 

terug naar overzicht

14u. - Ik zoek een woord – Hans & Monique Hagen – 5+

*gratis

Reserveer je ticket hier.

Ik zoek een woord is een poëtisch programma voor kinderen van 5-10 jaar, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Voor iedereen die houdt van spelen met taal. Met onder andere gedichten en liedjes uit Jij bent de liefste en Van mij en van jou

Samen met het publiek gaan we op zoek naar woorden. Nieuwe woorden, oude woorden, rijmwoorden, vieze, malle en mooie woorden.

terug naar overzicht

 

15u. - KomT proefT heT woorD!

Parcours met performances door de leerlingen van de academie aan de Leie

* gratis

Schrijf je hier in.

terug naar overzicht

20u. - Avondzinderingen

Tickets: vvk: €10, add: €12, -26j: €7 - Gratis voor Attacca-leden

Meer info en tickets: klik hier

Een avond met een line-up aan artiesten uit verschillende kunstgenres, waarbij ‘het Woord’ centraal staat, maar waarbij ook muziek en humor aan bod komen. Dat is het concept van dit uniek avondprogramma. De smaakmakers voor deze editie zijn:

Joost Vandecasteele

Joost Vandecasteele is acteur, schrijver en stand-upcomedian. Hij schrijft theaterteksten en debuteerde in 2007 als romanschrijver met Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij.  Vandecasteele wil de  literatuur terug spannend maken door middel van (sardonische) humor en bakken fantasie.

Delphine Lecompte

Delphine Lecompte debuteerde in 2010 met de dichtbundel Verzonnen prooi. In de loop der jaren kwamen daar nog eens zes dichtbundels bij. In 2018 verscheen dan The Best of Delphine Lecompte. Deze bundel is een staalkaart van haar eigenzinnige poëzie waarin ze een wereld schetst vol ‘woede, bezinning, verliefdheid en troost’. Als performer is Delpine Lecompte met haar onvoorspelbaarheid en absurditeit een fenomeen.

Martje Wijers

Martje Wijersschrijft gedichten, treedt op en slamt. Ze stond de voorbije jaren telkens in de finale van het Nederlands Kampioenschap  poetry slam. Vorig jaar behaalde ze een tweede plek na een finalebattle die door jurylid Tom Lanoye werd omschreven als “the battle of the glorious bitches” en die van hem veel langer had mogen duren. We kijken met spanning uit naar haar eerste publicatie.

And They Spoke In Anthems

And They Spoke In Anthems zorgt voor de muzikale invulling van de avond. Singer-songwriter Arne Leurentrop debuteerde in 2014 met het album June. In het voorjaar van 2019 bracht hij met Money Time een pracht van een indieplaat uit die doolt in het land der melancholie. Op het podium krijgt Arne Leurentop versterking van Maarten Flamand en Jan Dhaene **** “... een blinkende en perfect gepolijste diamant.” Indiestyle.be

 

De dag van het Woord is een samenwerking van de Stad Harelbeke, Bibliotheek Harelbeke, SAMWD Peter Benoit en CC het SPOOR.

terug naar overzicht