bOOm

Afbeelding
Info

bOOm - Compagnie quand je serai grand-e
tweede kleuterklas

Duur: 45 minuten
Prijs: gratis
Locatie: CC het SPOOR
Datum: dinsdag 9 november 2021
Uur: 10:00 en 14:00 uur
Capaciteit voorstelling: 120 deelnemers
Lesmap: niet beschikbaar (workshop mogelijk)
Meer info: Quand je serais grand.e

Over de voorstelling

Alsof je je op een open plek in het bos bevindt, maak je in ‘bOOm’ mee hoe een kleine stek uitgroeit tot een grote, sterke boom. Het leven van de boom ontwikkelt zich voor je ogen, doorheen de verschillende seizoenen en zijn verschillende levensstadia.

Je kijkt, je voelt, je hoort hoe de boom groeit en bloeit, maar ook het leven in, rond en op de boom wordt voelbaar gemaakt. Het bos en zijn bewoners komen mee tot leven in klank en beeld. Want als je verder kijkt, zie je dat de boom niet alleen is. Achter zijn stevige schors krioelt het immers van leven. Zijn jonge twijgen buigen wanneer er een rups over loopt, eekhoorntjes spelen lustig in zijn takken, een vleermuis houdt zijn winterslaap in de holte van de stam.

De boom versterkt zich door de seizoenen en barre weersomstandigheden heen; het fragiele twijgje wordt een sterke, imposante boom. Wie weet hoeveel lentes er zijn gepasseerd? Om die hele evolutie te kunnen zien, zou je ouder moeten zijn dan de leeftijd van al je grootouders samen… 

In ‘bOOm’ krijg je de volledige levensloop van een boom te zien in één voorstelling. 

Zonder woorden, maar visueel erg sterk, met een knappe ‘bOOm’-constructie, muziek en een tikje acrobatie brengt Compagnie Quand je serai grand-e het levensverhaal van de boom op de scène. Poëtisch en trefzeker.

Twee acteurs/acrobaten construeren de boom -letterlijk- voor je ogen. Met een trompet en een accordeon, met loops van geluiden, muzikale effecten en bruitage creëren ze een hele wereld. Ze klimmen in de boom, houden zich eraan vast, verstoppen zich erin, wat het leven van en in de boom extra illustreert.

Credits

Concept en spel: Anouchka Crahay en Maxime Membrive
Regie: Phil Kaiser
Compositie en muzikale coaching: Martin de Roos 
Coaching acrobatie: Emilie Guillaume
Design textiel en grafische vormgeving: Charlotte Lippinois
Textiel: Cinzia Derom
Voorwerpen: Olivia Sprumont
Constructie decor i.s.m. les Passeurs de Rêves
Productie: Compagnie Quand je serai grand-e
Foto: Pauline Richon

Met dank aan Compagnie Zanni
Met de steun van het Waalse Gewest