Tentoonstelling Harelbeke in de literatuur

In 2015 publiceerde bibliothecaris Jan Van Herreweghe het boek Harelbeke in de literatuur: Een literair-historische benadering. Het boek ontstond nadat hij in enkele romans op 'Harelbeke' was gestoten of namen van personen werden genoemd die aan Harelbeke kunnen worden gelinkt. In 2014 vatte hij het idee op om van die boeken een oplijsting te maken. Uiteindelijk resulteerde dit in 45 ...
Waar
Bibliotheek Harelbeke
Eilandstraat 2, 8530 Harelbeke
Wanneer
Van 28 december 2020 tot 29 januari 2021
Organisatie
Bibliotheek Harelbeke
Reservaties
info.bibliotheek@harelbeke.be
Links

In 2015 publiceerde bibliothecaris Jan Van Herreweghe het boek Harelbeke in de literatuur: Een literair-historische benadering. Het boek ontstond nadat hij in enkele romans op 'Harelbeke' was gestoten of namen van personen werden genoemd die aan Harelbeke kunnen worden gelinkt.

In 2014 vatte hij het idee op om van die boeken een oplijsting te maken. Uiteindelijk resulteerde dit in 45 hoofdstukken, gaande van Van den vos Reynaerde tot Ik slaap als een croissant. De autobiografie van Vitalski.

Vijf jaar later heeft Jan Van Herreweghe het boek herzien en gevoelig uitgebreid. Thans bevat het 66 hoofdstukken.


Win een exemplaar van het boek "HARELBEKE IN DE LITERATUUR"

Om jullie aandacht en nieuwsgierigheid te wekken, vindt u onder de link "https://bit.ly/3qnZ2in" een aantal vragen met betrekking tot Harelbeke. Wie 14 van de 16 vragen correct beantwoordt, wint een gesigneerd boek Harelbeke in de literatuur. Een literair-historische beschrijving van Jan Van Herreweghe.

Bron: UiTinVlaanderen.be