SKaGeN - Het Gezin van Paemel

  • Theatervoorstelling
  • Drama
Ontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag.

Waar gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen elkaars taal niet spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: Het gezin Van Paemel in een wereld in verandering, toen -1903- en nu.

Acteur Valentijn Dhaenens reisde de afgelopen 12 jaar voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen ‘DegrotemonD’, ‘DeKleineOorlog’ en ‘Onbezongen’. In ‘DeKleineOorlog’ ontdubbelde Dhaenens zich via schermen en ging hij in dialoog met zijn 7 alter-ego’s. In ‘Het gezin Van Paemel’ gaat Dhaenens hierin nog een stap verder en vertolkt hij alle 13 personages.

In elk van de vier bedrijven speelt hij live een ander cruciaal personage. De talrijke tegenspelers, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig. Hij toont ons doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden en voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat ook het erfgoed van Vlaanderen is.

Voor wie er nog aan twijfelde, ‘Het gezin Van Paemel’ wordt géén monoloog, maar een proeve van creativiteit in tijden van corona.

Spel en concept: Valentijn Dhaenens
Tekst: Cyriel Buysse
Techniek, filmopname en montage: Jeroen Wuyts
Technische assistentie en bruitage: Nils Janssens
Kostuum: Barbara De Laere en Charlotte Goethals
Regie-assistentie: Tineke De Meyer
Productie: SKaGeN, PerPodium en De Studio
Zakelijke leiding en coördinatie: Korneel Hamers

Wanneer

tot

Locatie

CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 16

Reserveer

Links

http://www.cchetspoor.be

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
SKaGeN - Het Gezin van Paemel

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS