Portici - Silence Radio & Muziektheater Transparant

  • Theatervoorstelling
  • Tekst en muziektheater
In ‘Portici’, een hedendaagse herwerking van ‘De stomme van Portici’, reis je terug in de tijd naar het woelige begin van België. In augustus 1830 breken tijdens de opvoering van de opera ‘De stomme van Portici’ in de Brusselse Muntschouwburg rellen uit die de basis vormen voor de Belgische revolutie. De strijd op de barricaden luidt het definitieve einde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden en het ontstaan van België in. 
In ‘Portici’ vertalen Silence Radio en Muziektheater Transparant dat bijzondere verhaal naar vandaag. Een meertalige cast van twee dove en twee Nederlandstalige performers, twee dansers, een muzikant, een dichter en een operazangeres kruipen op, onder en over de barricaden met maar één doel: verbinding. Met gebarentaal, humor en muzikaliteit wordt het verhaal verteld van een land in een structurele identiteitscrisis. 
‘Portici’ is een ritmisch dovemansgesprek waarin muziek, dans, (gebaren)taal en trilling strijden om het hoogste woord. Een revolutie in het theater, op de taalgrens tussen horen en voelen, te midden de absurditeiten van de Belgische identiteit.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

CC Het SPOOR
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 17,5
-26 jaar: € 7

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Een organisatie van

Schouwburg Kortrijk
Portici - Silence Radio & Muziektheater Transparant

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS