NEXT: Boris Charmatz - 10.000 gestes

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans
Opéra de Lille (FR)
Vertrek bus aan CC het SPOOR om 18u45

Een ode aan de vergankelijkheid van de danskunst. Op het Requiem van Mozart laat NEXT-favoriet Boris Charmatz een unieke storm van gebaren los.

Tienduizend bewegingen. Door meer dan twintig dansers. Geen enkele beweging is dezelfde. En eens gedanst en gezien, vernietigt elke beweging zichzelf. 10.000 gestes is een ode aan én een treurzang op de vergankelijkheid van de danskunst. Maar het is ook een viering van de uniciteit van de dansers. Zij belichamen elk een unieke beeldtaal, die zich op geen enkele manier laat archiveren, maar houden samen wel een voortdurende beweging in stand.

Op het Requiem van Mozart laat NEXT-favoriet Boris Charmatz een intense storm van gebaren los, waarin je zowel de choreografische geschiedenis als die van de schilderkunst ziet voorbijrazen. In de kostuums van Jean-Paul Lespagnard, vol subtiele knipogen, drijft hij lichamen tot het uiterste, tussen tomeloze energie en stille sereniteit. Dit is een kans om deze voorstelling, die in 2017 werd gecreëerd en sindsdien lovende kritieken en wereldwijde erkenning heeft gekregen, te zien of opnieuw te bezoeken.

Boris Charmatz is een van de sleutelfiguren van de hedendaagse dans in Frankrijk. In 2009 werd hij aangesteld als directeur van het Centre chorégraphique national de Rennes et de Bretagne, dat hij omvormde tot een vernieuwend dansmuseum, het Musée de la danse.


Dans: Djino Alolo Sabin, Salka Ardal Rosengren, Or Avishay, Régis Badel, Jessica Batut, Nadia Beugré, Alina Bilokon, Nuno Bizarro, Mathieu Burner, Dimitri Chamblas, Ashley Chen, Konan Dayot, Olga Dukhovnaya, Sidonie Duret, Bryana Fritz, Julien Gallée-Ferré, Kerem Gelebek, Alexis Hedouin, Rémy Héritier, Tatiana Julien, Samuel Lefeuvre, Johanna-Elisa Lemke, Noé Pellencin, Maud Le Pladec, Solene Wachter, Frank Willens
Kostuums: Jean-Paul Lespagnard
Vocaal werk: Dalila Khatir
Regie: Fabrice Le Fur en Olivier Renouf
Geluidsmateriaal : Requiem in re mineur K.626 van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) door l’Orchestre Philharmonique de Vienne onder leiding van Herbert von Karajan, opgenomen in 1986.

Wanneer

tot

Locatie

CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 21

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

  • Call https://tickets.harelbeke.be/Tickets/detail?code=221118

Links

http://www.cchetspoor.be

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
NEXT: Boris Charmatz - 10.000 gestes

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS