Mallika Taneja - Be Careful

A quick guide on how women should be ... because times are bad! Voorzichtigheid staat centraal in het leven van een vrouw in India. Er bestaan strenge regels zodat vrouwen 'veilig' kunnen zijn. Thoda Dhyaan Se (Be Careful) is een satirisch stuk dat deze opvatting van veiligheid uitdaagt. Geworteld in een wijdverspreide woede tegen het dagelijkse geweld tegen vrouwen, confronteert de ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 10.0
Basistarief: 10,00 €; Jongerentarief: 7,00 €
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
tickets@cchetspoor.be
Fax: 056 733 420

A quick guide on how women should be ...
because times are bad!

Voorzichtigheid staat centraal in het leven van een vrouw in India. Er bestaan strenge regels zodat vrouwen 'veilig' kunnen zijn.

Thoda Dhyaan Se (Be Careful) is een satirisch stuk dat deze opvatting van veiligheid uitdaagt. Geworteld in een wijdverspreide woede tegen het dagelijkse geweld tegen vrouwen, confronteert de voorstelling de ongelukkige relatie tussen de manier waarop vrouwen zich kleden en de gruweldaden die tegen hen worden begaan. Mallika Taneja ontrafelt een cultuur die zich verschuilt achter zijn onwetende en preutse gewoontes en onthult de tegenstellingen in het hart van de verstoorde sociale vooruitgang in India.
Mallika Taneja is een theaterartieste die woont en werkt in New Delhi. Via performances probeert ze te begrijpen wat 'gelijkheid' inhoudt, hoe het werkt en hoe elk lichaam de onrechtvaardige machtsstructuren kan trotseren.

In India organiseert ze ook 'Midnight Walks', waarbij vrouwen rond middernacht door de stad slenteren, een tijd waarin de meesten zich niet wagen.

Engelstalige vertoning met Franstalige /Nederlands -talige boventiteling.
Dit is een NEXT-voorstelling. De voorstelling maakt deel uit van een parcours. Voor meer informatie zie www.nextfestival.eu.

Alle informatie over het volledige parcours vind je hier: https://www.schouwburgkortrijk.be/programma/818/NEXTparcours_Kortrijk_Harelbeke/Pillow_Talk_Be_Careful_Moving_in_concert/

Bron: UiTinVlaanderen.be