Jozef De Beenhouwer & Liesbeth Devos - Benoit & C°

Jozef De Beenhouwer ontving in maart 2019 de Prijs Peter Benoit voor zijn veelvuldige en uitzonderlijke kwaliteiten als uitvoerder, editor en navorser én voor het feit dat hij al van bij het begin van zijn loopbaan bijzondere aandacht schenkt aan de klavieren kamermuziek van Vlaamse componisten. Als solist, zowel in recitals als met orkest, trad hij op in een groot aantal concertzalen en heeft ...
Waar
Sint-Augustinuskerk
Stasegemdorp 35, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 12.0
Basistarief: 12,00 €; Jongerentarief: 7,00 €
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056 733 420

Jozef De Beenhouwer ontving in maart 2019 de Prijs Peter Benoit voor zijn veelvuldige en uitzonderlijke kwaliteiten als uitvoerder, editor en navorser én voor het feit dat hij al van bij het begin van zijn loopbaan bijzondere aandacht schenkt aan de klavieren kamermuziek van Vlaamse componisten. Als solist, zowel in recitals als met orkest, trad hij op in een groot aantal concertzalen en heeft hij radio- en tv-opnamen gemaakt in vele Europese landen (België, Nederland, Duitsland, Zweden, Portugal, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Tsjechoslowakije,...), in Zuid-Korea en in de Verenigde Staten. Ook als kamermusicus is hij actief, zowel met Belgische musici als met internationale partners.

De Belgische sopraan Liesbeth Devos is een stilistische duizendpoot. Na haar opleiding als hoboïste, studeerde ze af voor zang aan het Conservatorium van Antwerpen bij Stephanie Friede. Ze won de eerste prijs op het Kurt- Leimer Wettbewerb (Zürich), was finaliste van het Liedwettbewerb des Bayerischen Rundfunks (Bayreuth) en finaliste van de Wigmore Hall/Indipendent Opera Voice Fellowship. Haar recente opname Liebesfrühling (liederen en duetten van Clara en Robert Schumann) voor Phaedra CD werd wereldwijd bejubeld.

Op het programma van deze avond staat muziek van Peter Benoit, August De Boeck, Joseph Ryelandt, Marinus De Jong en Lodewijk Mortelmans.

In samenwerking met het Peter Benoit Fonds.

Bron: UiTinVlaanderen.be