Jazzlab: The Free Orleans Rebel Band

  • Concert
  • Jazz en blues
Pakkende melodieën, vernuftige harmonieën en rotaanstekelijke ritmes. Hier is geen plaats voor purisme, enkel voor de onstuitbare zwier van vitale interactie.
Wat gebeurt er als je een bende hedendaagse jazzkleppers loslaat op de New Orleans-traditie? Dat is wat je te horen krijgt bij The Free Orleans Rebel Band. Dit zevenkoppig gezelschap brengt een hommage aan de creativiteit, vitaliteit en emanciperende kracht van een muziekvorm die onterecht in het retrohoekje belandde.

Oprichter Waso De Cauter realiseerde zich dat er heel wat overeenkomsten zijn tussen de rebelse jazz uit de jaren twintig en de vurige freejazz van de jaren zestig. Het zijn Europese harmonieën met Afrikaanse ritmes, wat resulteerde in ongehoorde wilde dansbare grooves.

Dit septet grijpt terug naar de hoogdagen van pioniers als Jelly Roll Morton, King Oliver en natuurlijk Louis Armstrong. Kan je daar een moderne update van maken? Ja, dankzij de muzikanten die De Cauter rond zich verzamelde. Het zijn namen die tot de verbeelding spreken: Bart Maris, Joachim Badenhorst, Jon Birdsong, Nabou Claerhout, Christian Mendoza en Lionel Beuvens. Ze staan stuk voor stuk aan de voorhoede van de Belgische jazz.

Banjo: Waso De Cauter
Trompet: Bart Maris
Basklarinet: Joachim Badenhorst
Sousafoon: Jon Birdsong
Trombone: Nabou Claerhout
Piano: Christian Mendoza
Drums: Lionel Beuvens

i.s.m. JazzLab

Wanneer

tot

Locatie

CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 13

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

Links

http://www.cchetspoor.be

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
Jazzlab: The Free Orleans Rebel Band

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS