Jasper Huysentruyt Trio

  • Concert
Een tiental jaar geleden kwam je Jasper tegen tijdens concerten of jams in het Gentse waar hij samen speelde met de familie De Cauter en een trio vormde met Lander Gyselinck en Filip Vandebril. Hij is een voormalig docent van de Harelbeekse academie en het Kortrijkse conservatorium.

In 2011 haalde de liefde hem naar Chili. Daar kwam Jasper Huysentruyt in de Chileense jazzscene terecht en ondertussen heeft hij er zich volledig geïntegreerd en een solide reputatie opgebouwd. Deze scene heeft al diverse muzikanten van internationale allure voortgebracht. Jasper Huysentruyt toerde met elk van hen en maakte opnames met hen. Jef Neve huurde het trio in toen hij op tournee was in Latijns-Amerika. In september toert Jasper met zijn Chileens trio (met Nelson Arriaga op contrabas en Matías Mardones op drums) een 10-tal dagen door Tsjechië waarna hij voor een weekje zijn thuisland België aandoet.

Huysentruyt staat bekend om zijn expressieve en intense manier van spelen. Hij onderscheidt zich door zijn vermogen om klassieke met hedendaagse stijlen te versmelten. Naast eigen werk bestaat het repertoire van het trio uit bewerkingen van composities van o.a. Bill Evans, John Coltrane, Wayne Shorter en Monk. De muziek van het trio is bijzonder boeiende jazz, die soms swingt, altijd heel lyrisch is en die je drie fantastische muzikanten laat horen.

Wanneer

tot

Locatie

CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 12

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
Jasper Huysentruyt Trio

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS