H'Mused: Wim Verdonck - Pierrot Lunaire

  • Concert
  • Klassieke muziek
Niet alleen de introductie van het baanbrekende 'Sprechgesang' maar ook de zinnelijke versmelting van tekst en muziek bezorgen dit werk zijn magistrale uitstraling.
Arnold Schönberg (1874 - 1951) was voortdurend op zoek naar een nieuwe klankwereld. Daardoor ontstond de ‘dodecafonie’ (twaalftonenstelsel). Elke toon is even belangrijk en komt evenveel voor. Op die manier verdwijnen de klassieke verhoudingen zoals we die al eeuwen kenden.

In 1912 voltooide Schönberg zijn opus 21, Pierrot Lunaire. Het werk, bestaande uit 21 liederen, is geïnspireerd op gedichten rond Pierrot, de clown uit de commedia dell’arte. Het werk is geschreven voor spreekstem (meestal sopraan) begeleid en omspeeld door dwarsfluit en piccolo – klarinet en basklarinet – viool en altviool – cello – piano. Pierrot Lunaire wordt tegenwoordig beschouwd als een standaardwerk in de modern-klassieke muziek. De première vond plaats in 1912 in Berlijn.

H’Mused is de unieke gelegenheid om topmuzikanten met een Harelbeekse link rond dit stuk samen te brengen. Het resultaat is een eenmalig concert dat nog lang zal nazinderen.

Wanneer

tot

Locatie

CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 12

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

Links

http://www.cchetspoor.be

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
H'Mused: Wim Verdonck - Pierrot Lunaire

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS