GEANNULEERD - STAN en maatschappij discordia - eg er vinden, ik ben de wind

Twee mannen zonder naam, simpel aangeduid als de Een en de Ander, ontmoeten elkaar weer jaren nadat één van hen vertrok. Ze zitten samen in een denkbeeldige zeilboot op een tocht over de oceaan. Hun handeling is bedacht, verzonnen, en moet niet uitgevoerd worden, maar denkbeeldig blijven. Zoals in veel van Fosses werk, is ook de taal belangrijk: dat wat niet gezegd wordt is minstens zo ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 12.0
Basistarief: 12,00 €; ADD: 15,00 €; -26: 7,00 €

Twee mannen zonder naam, simpel aangeduid als de Een en de Ander, ontmoeten elkaar weer jaren nadat één van hen vertrok. Ze zitten samen in een denkbeeldige zeilboot op een tocht over de oceaan. Hun handeling is bedacht, verzonnen, en moet niet uitgevoerd worden, maar denkbeeldig blijven. Zoals in veel van Fosses werk, is ook de taal belangrijk: dat wat niet gezegd wordt is minstens zo belangrijk als de wel uitgesproken woorden. Aan ons om de ruimte tussen de woorden te vullen. En aan de acteurs.

Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning verkennen thema’s als eenzaamheid, identiteit en verlies in deze meditatieve dialoog met een uiterst minimum aan rekwisieten. Ze raken op vrolijke dan weer wanhopige wijze verstrikt in existentiële filosofieën en de abstracte tekst van Fosse.

Eg er vinden, Ik ben de wind is een intieme, poëtische voorstelling. Een melancholische dialoog tussen twee mannen die meanderen tussen eenzaamheid en verbondenheid.

De voorstelling werd geselecteerd door het TheaterFestival als één van de meest toonaangevende voorstellingen van het theaterseizoen '18-'19. “Voorstellingen als 'Eg er vinden, ik ben de wind' verrijken de toneelspeelkunst en ze zouden eigenlijk het ijkpunt moeten zijn van alle theater. De eenvoud is echter een verraderlijke; erachter schuilt een oneindig rijke zeggingskracht en theatrale spanning.” Theaterkrant

Tekst: Jon Fosse 'Eg er vinden'
Van en met: Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning
Vertaling: Maaike Van Rijn, Damiaan De Schrijver, Matthias de Koning
Productie: tg STAN en Maatschappij Discordia

Bron: UiTinVlaanderen.be