Emile Verstraeten & Soetkin Baptist - Halfway

  • Concert
  • Klassieke muziek
Ergens halverwege tussen Bierbeek en het Hoge Noorden komen Emile en Soetkin elkaar tegen en wat een heerlijk resultaat! De ontmoetingsplaats ligt niet enkel op de grens tussen verschillende culturen en klanken maar houdt ook het midden tussen terugblikken en vooruitkijken, vreugde en verdriet, ontmoeten en afscheid nemen.
Twee fantastische stemmen zorgen voor een magische avond waarop de geur van Belgische chocolade versmelt met die van Noorse blåkake. Samen met hun reisgezellen van ver en van dichtbij brengen ze songs van eigen makelij ondersteund door viool, piano, mandoline, bas en gitaar. Een akoestische set als een haardvuur waaraan we ons in de gezelligheid van het winterse samenzijn kunnen verwarmen.

Violist Emile Verstraeten is al lang geen onbekende meer in muziekland. Behalve als Ideale Man aan de zijde van Bart Peeters, deelde hij de voorbije jaren het podium met artiesten als Philip Catherine, Sioen, Flip Kowlier, Kommil Foo, Bjork ...

Emile is een totaalmuzikant: klassiek geschoold maar beïnvloed door de gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek die hij van thuis uit meekreeg. Ook zijn muzikale idolen Michael Jackson, Stevie Wonder, Ray Charles, Chet Baker en violist Sandor Lakatos zorgen voor de nodige inspiratie bij het musiceren en componeren.

Na een klassieke zangopleiding aan het Lemmensinstituut in Leuven ging Soetkin Baptist op zoek naar nieuwe horizonten binnen de folk als medeoprichter van de groep Ishtar en als gelegenheidszangeres bij de wereldmuziekgroep Olla Vogala. Met Ishtar verwierf ze in 2008 internationale bekendheid als frontzangeres van de Belgische act op het Eurosongfestival.

In 2017 verhuisde Soetkin naar het Noorse Bodø waar ze werkt als zangeres, pianiste, dirigente en muzieklerares. U kent ze allicht ook van vrt-programma 'Het Hoge Noorden' waarin ze via Annemie Struyf een inkijk geeft in de moeilijkheden en geneugten van het Noorse leven.

Wanneer

tot

Locatie

Oc D'Iefte
Hoogstraat 122
8540 DEERLIJK

Prijs

Basistarief: € 12

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

Links

http://www.cchetspoor.be

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
Emile Verstraeten & Soetkin Baptist - Halfway

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS