De Jazzontspooring: Matinier & Seddiki

  • Concert
  • Jazz en blues
i.h.k.v. De Jazzontspooring

Accordeonist Jean-Louis Matinier en gitarist Kevin Seddiki gooien hoge ogen met hun nieuwste plaat ‘Rivages’, die eind 2019 op het befaamde ECM-label uitkwam. Met hun gevoel voor stilte, ritme en improvisatie brengen ze een fijnzinnige mix van jazz en kamermuziek met een eigen klankenpallet.

Deze virtuozen begeleiden de grootste namen in de wereld van chanson, jazz en klassieke muziek. Matinier werkt onder meer samen met Juliette Greco, Anouar Brahem en Renaud Garcia Fons. Seddiki had al samenwerkingen met Al di Meola, Dino Saluzzi en The Voce Quartet.

Vanuit hun klassieke achtergrond gingen ze aan de slag met thema’s en songs uit verschillende tijdperken (Fauré, Brel, Philippe Sarde). Ze herontdekten hun composities, maakten arrangementen waarbij Schumann gemixt werd met traditioneel Bulgaarse muziek en herwerkten stuken van Bach aan een 7-beat ritme.

Met veel gevoel voor contrast en detail tonen gitaar en accordeon zich hier in een nieuw licht. Dat doen ze in grote complementariteit, ver van de clichés of puur technische demonstraties die we soms horen. De zoektocht naar klankkleur, texturen en het verkennen van speelmodi creëert een uniek universum voor elk muziekstuk.

Accordeon: Jean-Louis Matinier
Gitaar: Kevin Seddiki

Wanneer

tot

Locatie

Sint-Augustinuskerk Stasegem
Stasegemdorp
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 15

Age

18+

Reserveer

Links

http://www.cchetspoor.be

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
De Jazzontspooring: Matinier & Seddiki

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS