De Jazzontspooring: John Scofield Trio

  • Concert
  • Jazz en blues
Levende gitaarlegende John Scofi eld is een meesterlijk improvisator met een zeer eigen geluid en stilistische diversiteit.
De drievoudige Grammy-winnaar is geliefd om zijn melodieuze gitaarspel dat enerzijds virtuoos en soepel kan klinken en anderzijds hoekig en gruizig. Daarbij omarmt hij veel stijlen: van post-bop, funk en fusion tot country en rhythm & blues. Na een debuut met Gerry Mulligan en Chet Baker was Scofi eld lid van de Billy Cobham-George Duke band, trad hij toe tot het Gary Burton kwartet en toerde hij zelfs met Miles Davis, wat hem stevig op de voorgrond plaatste als muzikant en als componist. ‘Sco’ nam meer dan 40 albums op als leider waaronder samenwerkingen met Pat Metheny, Bill Frisell en Brad Mehldau. Hij speelde en nam op met Jaco Pastorius, Herbie Hancock, Charles Mingus en vele anderen. Zijn hele carrière wisselde hij traditionele jazz af met funkgeoriënteerde elektrische muziek, met een open muzikale geest en enthousiaste gedrevenheid. Met zijn huidige trio speelt hij hoogtepunten uit zijn oeuvre. Van eigen composities tot standards, covers en spontane improvisaties. In september verschijnt hun nieuwe album ‘Uncle John’s Band’ op ECM Records.

Na het concert van het John Scofi eld Trio kan je in het jazzcafé genieten van het jonge talentvolle jazz octet o.l.v. Frank Deruytter.

Wanneer

tot

Locatie

CC het SPOOR
Eilandstraat 6
8530 HARELBEKE

Prijs

Basistarief: € 27

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

Links

http://www.cchetspoor.be

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
De Jazzontspooring: John Scofield Trio

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS