De Jazzontspooring - Bill Frisell Harmony / Yonathan Avishai Trio / Delvon Lamarr Organ Trio

De Jazzontspooring 19:00 Yonathan Avishai Trio 21:00 Bill Frisell Harmony 22:30 Delvon Lamarr Organ Trio Bill Frisell Harmony Met Bill Frisell halen we een ware jazzgrootheid naar Harelbeke. Meer dan dertig jaar is Frisell op wereldvlak een van de leidende gitaristen. Hij is een uiterst productieve en veelzijdige muzikant-componist die niet in één hokje te stoppen valt door zijn vele ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 30.0
Basistarief: 30,00 €; Jongerentarief: 20,00 €
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
tickets@cchetspoor.be
Fax: 056 733 420

De Jazzontspooring

19:00 Yonathan Avishai Trio
21:00 Bill Frisell Harmony
22:30 Delvon Lamarr Organ Trio

Bill Frisell Harmony

Met Bill Frisell halen we een ware jazzgrootheid naar Harelbeke. Meer dan dertig jaar is Frisell op wereldvlak een van de leidende gitaristen. Hij is een uiterst productieve en veelzijdige muzikant-componist die niet in één hokje te stoppen valt door zijn vele uitstappen naar folk, klassiek en country. Telkens valt zijn buitengewoon talent voor improvisatie, zijn onwaarschijnlijke technische beheersing en oor voor melodie en harmonie op. Altijd direct herkenbaar. Een genre op zich.

Bill Frisell werkte samen met John Zorn, Elvis Costello, Joe Lovano, Loudon Wainwright III, Suzanne Vega, John Scofield, Daniel Lanois, Rickie Lee Jones, Joey Baron, Jan Garbarek…
De lijst is eindeloos lang. Met een carrière van 35 jaar en 250 albums waarvan 40 van zichzelf is Bill Frisell volgens BBC het epicenter van de moderne Amerikaanse muziek. Winnaar van en genomineerd voor diverse Grammy Awards.

Harmony is Bill Frisell's nieuwste exploratie waarbij hij een opmerkelijk coherente samenhang weet te vinden tussen drie Amerikaanse muzikale tradities: jazz, nieuwe muziek en The Great American Songbook. Hij doet dit samen met Petra Haden (dochter van jazzlegende Charlie Haden), Hank Roberts en Luke Bergman. Het resultaat is ongelooflijk mooie, erg toegankelijk muziek met een magische bijna sacrale feel. Pure klasse.

De release van het album rond dit project is gepland voor de tour in Oktober.

Een hele eer om deze grote meneer op ons podium te mogen verwelkomen.

Enig concert in België. Dit is niet te missen!


Bill Frisell – gitaar
Petra Haden – zang
Hank Roberts – zang, cello
Luke Bergman – zang, bariton gitaar

Yonathan Avishai Trio

De Israëlisch-Franse Yonathan Avishai werd bekend als briljante sideman bij bassist Omer Avital en trompettist Avishai Cohen en is ongetwijfeld een van de meest originele muzikanten van zijn generatie.

Beïnvloed door John Lewis, Duke Ellington en Ahmad Jamal, keert de pianist terug naar de fundamenten zelf van de jazz : swing, blues en improvisatie. Avishai creëert een poëtisch universum, rijk aan emoties en klankkleuren. Sobere en subtiele composities. Opmerkelijk geraffineerd.

Nu is het meer dan tijd om met zijn eigen trio zelf op de voorgrond te treden. Op de Jazzontspooring komt hij zijn derde album 'Joys and solitudes' voorstellen. Die plaat kwam eerder dit jaar uit op het prestigieuze jazzlabel ECM en werd bedolven onder de goeie recensies.
Meer dan terecht.

Een schitterende opener van de festivaldag.

Yonathan Avishai – piano
Yoni Zelnik – contrabas
tbc – drums

Delvon Lamarr Organ Trio

“Lang geleden dat er nog zulk fris geluid voorbij kwam waaien.” staat er in de 5 sterren recensie op writteninmusic. De aanstekelijk souljazzfunk van het Delvon Lamarr Organ trio palmt je instant in met verleidelijke grooves en de onmiskenbare chemie tussen ‘a soulful hammond organ, an explosive guitar sound and perfect pocket drumming’
Denk aan de legendarische Blue Note platen van Grant Green of Jimmy Smith en aan Booker T. & the M.G.'s maar dan met een eigen twist en in 2019.

Hun live warm-up set op You Tube kanaal KEXP werd reeds meer dan 5 miljoen (!) keer bekeken en na de brede release van hun debuutalbum ‘Close but no cigar’ in 2018 bereikten ze de eerste plaats in de Amerikaanse Jazz Charts. Nu is het trio uit Seattle klaar om ook de rest van de wereld te veroveren.

Eerste optreden in Benelux en een afsluiter die kan tellen!

Delvon Lamarr – Hammond B-3 orgel
Jimmy James – gitaar
Keith Laudieri – drums

Presentatie: Annick Ruyts
Optredens SAMWD Peter Benoit als fijne gewaardeerde invulling tijdens de pauzes in de foyer.

vvk: € 30
add: €35
-26j: €20

Bron: UiTinVlaanderen.be