Cie Cecilia - Once upon a time in de Westhoek - UITVERKOCHT

  • Theatervoorstelling
  • Tekst en muziektheater
Een verhaal vol epiek en elektriek, met knetterende humor en een snuifje heroïek.
Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel peilen naar de grote en kleine heroïek van het leven. In dialoog met de verhalen van oorlog en wederopbouw van hun grootouders zoeken ze hun eigen plaats in de geschiedenis. En hoe ze daarbij elkaars ‘nuldraad’ kunnen zijn. Want vriendschappen, dat is als elektriek: ze gedijen op wisselspanning. Een verhaal over dodelijk broederschap en onvoorwaardelijke vriendschap waarbij je en passant veel zult bijleren over je verbouwingen.

Wat is nu een held? Iemand die zindert van levensdrift en zich altijd en overal weert als een duivel in een wijwatervat, doelgericht en impulsief? Of is het eerder iemand die zich bij de dingen durft neer te leggen en zichzelf net wegcijfert voor een hoger doel? Diegene die de trekker overhaalt, dodelijk precies, of diegene die zijn of haar wapen doelbewust laat vallen en op de knieën gaat, in het stof?

Na het veelgeprezen Marinus maakt Sebastien Dewaele (Bevergem, Eigen kweek, De broers Geboers) bij Compagnie Cecilia Once upon a time in de Westhoek, de tweede voorstelling rond ontroerende en vergeten verhalen uit de rijke West-Vlaamse geschiedenis, dit keer in samenwerking met Wouter Bruneel (Zie mij graag, Eigen kweek, De broers Geboers) en Wouter Deprez. De originele livemuziek bij de voorstelling is van de hand van?Ben Van Camp?en?Ben Brunin?(Isolde et Les Bens, Vive la Fête,…).?


Van en met: Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel
Van en zonder: Wouter Deprez
Live muziek: Ben Brunin en Ben Van Camp
Dramaturgie: Daan Borloo
Scenografie: Sam Declercq
Licht en techniek: Jannes Dierynck
Technische productie en productie coördinatie: Tom Declercq
Fotografie: Kurt Van der Elst
Coproductie: Perpodium
Met de steun van: Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, taxshelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest

Wanneer

tot

Locatie

CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 16

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

Links

http://www.cchetspoor.be

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
Cie Cecilia - Once upon a time in de Westhoek - UITVERKOCHT

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS