Call on the Old Wise - Nitai Hershkovits

  • Concert

Met Call on the Old Wise levert pianist Nitai Hershkovits een meeslepend soloalbum af. In deze grotendeels geïmproviseerde soloweergave put Hershkovits uit brede invloeden, variërend van zijn uitgebreide werk in jazzcontext en baanbrekende hedendaagse verkenningen tot zijn achtergrond in de klassieke muziek.

Deze onberispelijke balans geeft aanleiding tot een overvloed aan kleuren en klanken, verkend door een pianist die met succes zijn eigen stem heeft gesmeed als improvisator en vormontwerper. Met een zachte touch, lichte actie en wassende harmonieën, ontvouwen Nitai's improvisaties zich als composities die in real-time worden gecreëerd.

Call on the Old Wise werd opgenomen in Lugano door Manfred Eicher, oprichter van het kwaliteitslabel ECM Records. Het album komt er na Nitai's bijdragen in Oded Tzurs kwartet op de bejubelde opnames Here Be Dragons en Isabela. Met dit kwartet stond hij vorig jaar nog op ons podium tijdens De Jazzontspooring. Als pianist maakte hij naam als bandlid van sterbassist Avishai Cohen.


Wanneer

tot

Locatie

CC Het SPOOR
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 13
-26 jaar: € 7

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
Call on the Old Wise - Nitai Hershkovits

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS