BuitenSPOORig: Jazzlab | Small World: The Belgian Edition

  • Concert
  • Jazz en blues
Groove, soul en bakken speelplezier

Small World bracht drie Belgen en twee Zuid-Afrikanen bij elkaar die invloeden uit Europa en Zuid-Afrika naadloos aan de Amerikaanse jazzwortels koppelden. De originele bezetting kan helaas niet aantreden, maar met de vervangende kleppers – trompettist Carlo Nardozza en bassiste Yannick Peeters – worden het repertoire en de aanstekelijke interactie bewaard. Deze band – Small World: The Belgian Edition – staat garant voor een bruisend muzikaal jazzfeest.

Small World. Drie Belgen, twee Zuid-Afrikanen. Dat beloofde wat te worden. Een zak aanstekelijke composities en vooral veel, heel veel improvisatie en swing, doordrongen van die typisch Zuid-Afrikaanse kleuren. Snel werd duidelijk dat de buitenlanders naar hier halen geen optie was. Maar er diende zich een oplossing aan: het kerntrio – pianist Ewout Pierreux, saxofonist Steven Delannoye en drummer Teun Verbruggen – nodigde twee bevriende muzikanten uit voor een alternatieve line-up. Small World: The Belgian Edition was geboren.
Met trompettist Carlo Nardozza (Limburgse én Italiaanse roots, hoeveel geluk kan een mens hebben?) en bassist Yannick Peeters (volgend seizoen – eindelijk – op tournee met het zinderende GingerBlackGinger) beschikt het kwintet over twee extra kleppers op de juiste plaats. Ze hebben de flow, de inventiviteit en de spirit om naadloos aan te sluiten bij hun kompanen.

Steven Delannoye tenorsaxofoon
Ewout Pierreux piano
Teun Verbruggen drums
Carlo Nardozza trompet
Yannick Peeters bas

Wanneer

tot

Locatie

AHA!
Tientjesstraat 4
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 12

Reserveer

Links

http://www.cchetspoor.be

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
BuitenSPOORig: Jazzlab | Small World: The Belgian Edition

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS