Augustijn - Kweethetnie

  • Concert
  • Pop en rock
Vier. Niet alleen een getal, maar ook west-vlaams voor "vuur". En daarmee heeft de titel van de nieuwe (vierde) cd van augustijn meteen een dubbele lading.

Augustijn brengt popliedjes met gevoel en engagement, die een pleidooi zijn voor bescheidenheid, eigenheid en kritische zin.

Opgroeien als de zoon van Willem Vermandere betekende voor Augustijn opgroeien in een muzikale omgeving. Dat hij in de voetsporen van zijn vader treedt, wekt geen verwondering. Al laat hij zijn beroemde achternaam liever vallen.

In 2019 verscheen het debuutalbum 'Echt' van 'Augustijn'. Na drie Engelstalige cd's onder de naam 'Willemsson', schreef Augustijn Vermandere deze keer twaalf liedjes in het West-Vlaams. Eerlijk, persoonlijk en authentiek. Het zijn begrippen die een rode draad blijken doorheen de soms ingetogen, soms opzwepende, maar steeds toegankelijke muziek van de zanger-muzikant. In 2022 kwam zijn derde album, Kweethetnie, uit. “‘Ik weet het niet’ lijkt me vaak het enige zinnige antwoord dat je kan geven tegenwoordig, maar er zijn er maar weinig die dat durven.”

Als singer-songwriter heeft Vermandere zijn stem gevonden, als componist zijn talenvorm, als arrangeur zijn stijl. Zijn invloeden gaan van de onvermijdelijke Beatles tot A-Ha, van Chris Isaak tot Eels, van Ben Folds tot Bach... Live laat Augustijn zich bijstaan door 2 topmuzikanten: Micha Vandendriessche op drums en Wim Buysse op bas.

Wanneer

tot

Locatie

CC Het Spoor
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Prijs

Basistarief: € 10

Leeftijd

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Reserveer

Links

http://www.cchetspoor.be

Een organisatie van

CC het SPOOR Harelbeke
Augustijn - Kweethetnie

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS