TWEEKLANK

nov
16

Zoals je deze maand in het H-Blad kon lezen organiseren sinds twee jaar jonge Harelbeekse muziekliefhebbers met de steun van CC het SPOOR clubconcerten onder de noemer Tweeklank. Brihang, Ertebrekers, Equal Idiots, TheColorGrey stonden al op hun podium en voor dit najaar kon men Faces On TV en Beraadgeslagen naar Harelbeke halen.

16/11 | Beraadgeslagen + Rumours + Collective Conscience

Over de dorpen, wier villa-huizen laag wegscholen in het asfalt der steenwegen, hing een bonkende geluidloosheid. Plotseling blafte een hond, en antwoordde een andere hond en verscheurde de donsende stilte in lange, ruwe flarden. Wat doen ze? Ze doen wat ze niet laten kunnen. Hun hond uit. BeraadGeslagen. Ze toeren door het land. Over de steenwegen. Van dorp tot dorp. Blij. Trendy. Stom he. Plezierige revolutionairen. Band der Opritten. Garagebox-muziek. Veranda-Jazz Stoepdisco. Voorrang van slinks. Rotonde-rumba. Harde steen, lame steen. Lint-jazz. Synthbebouwing

Lander Gyslinck en Fulco Ottervanger. Funcy 2018. Gezellig rond het haardvuur. Head-behangen. BeraadGeslagen

Rumours speelt naar eigen zeggen shaman-hop en is het project van zangeres Hannah Vandenbussche dat al snel uitgroeide tot een full-band met Brutusdrumster Stefanie Mannaerts, Jonas Boermans (Monami) en Pieter-Jan Cools (Birds). Na een eerste EP 'Infant' brachten ze in maart hun debuutalbum 'Megamix' uit waarbij ze voor elke track ook een video maakten. Verwacht je aan een volledig unieke, obscure en op samples gebaseerde sound en een beklijvende live-set.

Dit jonge Antwerpse trio (Collective Conscience) zoekt steeds de grenzen op tussen elektronica, jazz en hiphop. Hun spaced out grooves werken erg aanstekelijk en doen denken aan de beats van Thundercat en Flying Lotus. De broers Notenbaert, Sander op synths en Wannes op bas, worden vervolledigd door drumtalent Bram Vanhove (Coely, blackwave.). Dit najaar werden ze door Lefto geselecteerd om in de AB op te treden tijdens het minifestival 'The new wave of Belgian Jazz'. Maak plaats voor de nieuwe generatie!

vvk: €9
add: €11
-26: €9

Reserveer je plaats 

Created at: 29/10/2018