Theaterproject voor jongeren

Ben je nieuwsgierig naar theater? Wil je al langer eens iets op de planken brengen of zit je gewoon met een creatief ei? Om de twee jaar organiseert theater Antigone een theaterproject met jongeren. Een professionele regisseur maakt met een groep jongeren tussen 18 en 25 jaar een voorstelling die productioneel volledig ondersteund wordt met decor, licht én geluid.

Voor wie twijfelt: theaterervaring is helemaal niet vereist en wij houden geen audities. Wij hopen alleen op heel veel goesting om erin te vliegen.

David Dermez regisseert

Nu de succesvolle hernemingen van Lanterna Magica al even achter de rug zijn, start acteur en theatermaker David Dermez de voorbereidingen voor een nieuw jongerenproject. David was bij ons onder meer te zien in de vlammende voorstellingen Oeps en Nachtasiel, met zijn monoloog Keefman en binnenkort in onze nieuwste productie Cerebriraptor. Naast een vaste waarde in Theater Antigone is hij ook een theatermaker die al 15 jaar met jongeren samenwerkt.

Kies uit 5 workshopreeksen

David zal 5 workshopreeksen geven op verschillende locaties. De eerste workshopreeks gaat door in CC het SPOOR en in OC d'Iefte Deerlijk. In deze workshops vertrekt David van wat jou bezighoudt. Je gaat aan de slag met je eigen fascinaties en ervaringen en verzint een vorm en sfeer voor die vijver van verhalen en emoties. Verwacht je dus aan enkele intense dagen van acteren en improviseren waarbij David graag op zoek gaat naar muzikaliteit. De acteur die de kleinkunstopleiding aan de Studio Herman Teirlinck heeft doorlopen, is ervan overtuigd dat een mooi muziekstuk of pakkende songtekst soms veel meer kan losweken dan het vertellen van een verhaal. Samen met David zal je ook de klank en de kleur van de taal aftasten op zoek naar een vertelling die je naar de keel grijpt of euforisch maakt en die soms als een bevrijding voelt.

Op het einde van de workshop boks je met alle deelnemers een toonmoment ineen dat je voor een klein publiek opvoert.

Op naar een volwaardige voorstelling

En daar houdt het niet op. Na alle toonmomenten stelt David met jongeren uit de verschillende workshops een nieuwe groep samen. Binnen het professionele kader van een echte theaterzaal repeteren zij van augustus tot oktober 2019 voor een volwaardige voorstelling die na de première ook op tournee gaat.

We realiseren het nieuwe jongerenproject in samenwerking met De Spil Roeselare, CC De Schakel, CC Wevelgem, CC De Steiger Menen, CC Het SPOOR en OC d’Iefte.

Praktisch

Voor wie? Iedereen geboren tussen 1994 en 2001
Prijs? Deelnemen aan de workshopreeks kost 50 euro
(wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming met de uitpas, kan zijn korting aanvragen)
Inschrijven? Selecteer hieronder de workshopreeks die het beste voor jou past en vul je gegevens in. Je kan maximaal deelnemen aan 1 workshopreeks.

Workshopreeks 1

Schrijf je hier in voor de workshopreeks van het jongerenproject in CC Het SPOOR en OC d'Iefte. 
Vul je gegevens in en dan krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info.

Plaats: CC Het SPOOR en OC d'Iefte
Data en uren:
- vrijdag 1 februari 2019 van 19.00u tot 21.45u (Deerlijk)
- vrijdag 8 februari 2019 van 19.00u tot 21.45u (Harelbeke)
- vrijdag 15 februari 2019 van 19.00u tot 21.45u (Deerlijk)
- zaterdag 16 februari 2019 van 14.00u tot 21.00u (toonmoment om 20.00u) (Harelbeke)

Inschrijven

 

Created at: 14/12/2018