Muziek

Muzikaal trappen we ons seizoen af met Hannelore Bedert. Na een tijd van afwezigheid is ze helemaal terug met de wonderschone EP ‘Vanaf nu doe ik alles wat ik wil’.  En wat zijn we content om daarna Wannes Cappelle met Het Zesde Metaal op ons podium te hebben. Met Calais hebben ze immers een vierde album uit die met verve onder de huid kruipt.

Samen met de SAMWD Peter Benoit klinken we op 2019 en doen dit luisterend naar de zijdezachte, bijna etherische stem van frontvrouw Fien Demans stem die met haar groep Ivy Falls te gast is. Op 15 maart gaat daarna de de muziekvoorstelling ‘Johnny Cash – The man and the music’ in première in CC Het Spoor. Dit is een eigen productie i.s.m. Boomchickaboom vzw waarbij we naast Ride This Train niemand minder dan Dominique Van Malder konden strikken om in de huid van Johnny Cash te kruipen.

Isolde Lasoen zingt reeds een tijd in het Frans en bracht met Cartes Postales een zeer rijke debuutplaat uit vol prachtige melodieën, schitterende orchestraties, een breed klanken- en kleurenpalet en een flinke dosis melancholie en lef. Ze grossierde daarbij in lovende recensies.

Twee bijzondere concerten staan er op het programma in de Sint-Augustinuskerk in Stasegem. Eerst is er de fijne double bill met The Bony King Of Nowhere en Bert Dockx (Flying Horseman/ Dans Dans). Wat later ruilen de heren van Die Verdammte Spielerei hun witte voor zwart marcels en kiezen ze voor klassieke muziek van Bach tot Bartok!

Onder de vleugels van CC Het Spoor staan een groep jonge Harelbeekse muziekliefhebbers terug in voor een aantal clubconcerten. Zo strikten ze onder meer Faces On Tv. Deze festivalzomer staat de groep rond Jasper Maekelberg eerst nog op Rock Werchter om dan spoedig Harelbeke aan te doen!

Op ons festival De Jazzontspooring is het nog een jaar wachten maar toch kan wie van jazz houdt zijn hart ophalen aan verschillende concerten. Onder de vlag van Jazzlab kijken we uit naar Dré Pallemaerts en de double bill Donder / Igor Gehenot Organ Trio. Daarnaast tippen we ook twee andere concerten die de jazzliefhebber zeker aanspreekt. Allereerst is er de gitariste Zsófia Boros die met haar manier van spelen zowel klassiek als jazz bestrijkt. Daarnaast is het tweeklankconcert met Beraadgeslagen een absolute aanrader. Deze groep herbergt met Lander Gyslinck (STUFF., LABTRIO) en Fulco Ottervanger (De Beren Gieren) immers de absolute top van de jonge Belgische jazzgeneratie.

Tenslotte gaan we bij de buren in Deerlijk de muziektheatervoorstelling ‘Zwartzak’ van folkzanger Wim Claeys. Natuurlijk vind je nog heel wat muziek in ons aanbod. Zo is er nog een flink aanbod jazz, klassiek en pop in de andere deelrubrieken.

28/9/2018: JAZZLAB 2.5 – DRÉ PALLEMAERTS SEVA

18/10/2018: HANNELORE BEDERT & THE ANTLER KING - VANAF NU DOE IK ALLES WAT IK WIL 

31/10/2018: FACES ON TV

16/11/2018: BERAADGESLAGEN + RUMOURS

17/11/2018: HET ZESDE METAAL - CALAIS

1/12/2018: ZSOFIA BOROS

19/1/2019: JAZZLAB: DOUBLE BILL DONDER – IGOR GEHENOT ORGAN TRIO

24/01/2019: IVY FALLS + FLO

15/3/2019: DOMINIQUE VAN MALDER & RIDE THIS TRAIN - JOHNY CASH – THE MAN AND THE MUSIC 

23/3/2019: ISOLDE - CARTES POSTALES

6/4/2019: WIM CLAEYS - ZWARTZAK  

26/4/2019: THE BONY KING OF NOWHERE + BERT DOCKX

11/5/2019: DIE VERDAMMTE SPIELEREI UND KAMERADEN - PAKSKE KLASSIEK

Bestel tickets

Created at: 25/05/2018