Muziek

In 2017-2018 is opnieuw heel wat originele muziek te horen. Naast een topeditie van De Jazzontspooring zoeken we de Sint-Salvatorkerk op voor een uniek orgelconcert van An Pierlé. Lien Van de Kelder, Jan De Smet en Wouter Berlaen brengen een eerbetoon aan het Franse chanson. Een select gezelschap met o.a. Lady Linn en Stijn Meuris voorziet ons daarnaast van Murder Ballads (Nick Cave, Bruce Springsteen, Neil Young, Bob Marley, ..), muzikale bloedstollende thrillers.

Woordkunstenaars Jonas Winterland (i.k.v. de Dag van het Woord) en Brihang  (Tweeklankconcert) zijn ook van de partij. Wie van klassiek houdt vindt zijn gading zeker in de concerten ‘7 Tears’ met talenten van eigen bodem Yf Bourry en Dimitri Mestdagh. Voor ‘Les Vendredis’ versterkt niemand minder dan Jan Decleir het Ensor Strijkkwartet met woord en daad.

Verder zien we ook uit naar het fenomeen Slagerij van Kampen en de jazzlab double bill met o.a. Dellanoye/Andrioli. Willem Vermandere staat 50 jaar op de planken, en dat gaat in cc het Spoor niet onopgemerkt voorbij.

Naar de muziekprogrammatie 

Created at: 29/05/2017