Inleiding programma H'mused

Sander De Keere + Concert Mirek Coutigny

Inleiding programma H’ Mused – Sander De Keere

Sander De Keere is musicoloog, muzikant en radiopresentator bij Klara. Als een van de gezichten van Iedereen Klassiek en met zijn gedreven enthousiasme is hij de geknipte persoon om het programma van ons klassiek festival H’Mused in te leiden.

Hij gaat hierbij in gesprek met betrokken muzikanten en programmamakers.

Concert Mirek Coutigny (trio)

Pianist en producer Mirek Coutigny sleutelde de laatste jaren aan een eigen klankwereld met elektronische  en akoestische instrumenten. Wat resulteert in een mix van soundscapes, neo-klassiek en postrock. Muzikaal zijn er gelijkenissen te horen met pakweg Nils Frahm, Ólafur Arnalds of Boards of Canada.

Het telkens weer op zoek gaan naar nieuwe manieren om die instrumenten met elkaar te vermengen, werd uiteindelijk vastgelegd op zijn debuut EP ‘Revisions #1’. Hij improviseerde verder op schetsen die hij in de loop van de laatste 10 jaar bijeen schreef en herwerkte deze voor piano, strijkers, percussie en electronica.  De rode draad doorheen zijn nieuwe EP ‘The Further We Ventured’ is een fascinatie voor de ‘suburbs’, meer bepaald de tegenstelling tussen de vaak gelijkende voorgevels en de diversiteit aan verhalen die zich achter die gevels afspelen. Dat uit zich ook in het contrast tussen het akoestische van de plaat, het ‘Safe Grey’ van de buurt waarin je opgroeit, met de sluimerende electronica, het ‘Colorful Danger’ dat de op hol geslagen fantasie van een kind typeert. 

Mirek debuteerde met een solo liveshow op Boomtown 2018. Sinds 2019 vergezellen Jolien Deley (cello) en Jonathan Bonny (percussie) hem bij zijn liveshows. In deze driekoppige bezetting wonnen ze op Verse Vis 2019 in Leffinge zowel de juryprijs als de publieksprijs. 

16 oktober 2020 | HAP | 20u00 | gratis inkom | polyvalente zaal HAP | Gratis ingang. Reserveren via de webshop.

Locatie: Polyvalente zaal Harelbeekse Academie voor Podiumkunsten (HAP), Toekomststraat 29, 8530 Harelbeke

Created at: 25/09/2020