Finaleconcert Internationale Compositiewedstrijd

jun
30

The International Composition Competition Harelbeke is een wedstrijd die componisten van over de hele wereld stimuleert om de verworvenheden van hedendaagse muziek toe te passen in het repertoire voor harmonieorkest. Uniek is het feit dat deze werken ook live uitgevoerd en opgenomen worden. Tijdens het finaleconcert op zondag 30 juni brengt het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit de wereldcreatie van de drie geselecteerde werken van deze zevende editie.   

 

zaterdag 29 juni 2019

Harmoniemuziek vandaag

CC het SPOOR – gratis toegang

Publieke lezingen duiden de actuele tendensen in de wereld van compositie en harmonieorkest.

9u00: Luc Van Hove is voorzitter van de jury en docent compositie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en LUCA – School of Arts in Leuven. Hij geeft uitleg over eigen werk.

10u00: Mark Heron, dirigent en docent aan het Royal Northern College of Music in Manchester en jurylid van ICCH, spreekt over zijn samenwerking met Britse hedendaagse componisten.

11u00: Erik Desimpelaere, dirigent en artistiek leider van ICCH, gaat dieper in op het werk van de drie laureaten van de zevende editie.

Tussen de lezingen door is er tijd om bij te praten bij koffie en gebak. Gratis toegang

 

zondag 30 juni

Finaleconcert

18u00 – CC het SPOOR

‘International Composition Competition Harelbeke’ ontving voor de zevende editie 100 partituren uit 32 verschillende landen. Hieruit koos een internationale jury drie composities. Het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit voert deze geselecteerde werken voor het eerst uit onder leiding van Erik Desimpelaere. Daarna kent de jury een eerste, tweede en derde prijs toe. Het publiek stemt voor de publieksprijs.

 

Programma

Geselecteerde werken:

L’attimo fulgente - Girolamo Deraco (Italië)

The Cosmic Picture Book - Mark Grandison (Australië)

Lifeboat Variations - David Avshamolov (Verenigde Staten)

 

Extra werk

‘Duende’ van jurylid Luis Serrano Alarcon (Spanje)

 

Prijsuitreiking

 

Receptie aangeboden door het stadsbestuur

 

Jury: Luc Van Hove (BE),  voorzitter, Wim Henderickx (BE), Mark Heron (UK), Jan Van der Roost (BE), Luis Serrano Alarcon (ESP)

Reserveer je plaats

Created at: 30/04/2019