H'Mused

H mused is een tweejaarlijks stadsfestival dat in het najaar van 2018 muziek van vandaag en gisteren koestert. H staat voor Harelbeke, waar muziek tot het DNA van de stad behoort. Mused verwijst naar het plezier van het beleven en het spelen van muziek. Met open oren kijkt H Mused naar wat er in Vlaanderen leeft, het nodigt partners uit en brengt een breed gamma aan muzikale genres en stijlen in frisse formats.

cc het Spoor en SAMWD Peter Benoit werken een eigenzinnig programma uit waarbij het de muzikale actoren van Harelbeke Muziekstad uitnodigt om de krachten te bundelen. Elk op hun manier dragen ze bij tot een prikkelend programma dat mensen intrigeert en samenbrengt.

Leie ’18 staat centraal voor de volgende editie. De rivier als levensader voor een stad, als inspiratiebron voor componisten en kunstenaars. De Leie is ook de plaats waar honderd jaar geleden de laatste stuiptrekkingen van de Eerste Wereldoorlog zich voltrokken, toen Harelbeke aan de frontlijn van de wereldbrand lag. Een rivier houdt geen rekening met grenzen of beperkingen, stuwt voort en zoekt haar eigen weg. Daarom kijkt H Mused ook tot over de landsgrenzen en zoekt het internationale contacten. Tot slot geeft de Leie Harelbeke een nieuw gezicht: nieuwe Leieboorden en een nieuw marktplein laten de stad vervellen en bieden ruimte om te feesten en te vieren.

Kernwoorden

Betrokkenheid: H mused zoekt naar samenwerking met muzikale partners van binnen en buiten Harelbeke. Het doet daarvoor een projectoproep naar actoren die zich in het concept van H Mused kunnen vinden. Het streeft naar een groots publieksmoment waarbij samenspel centraal staat.

Kwaliteit: Originele uitvoeringen in vernieuwende concepten met kunde gebracht uit liefde voor de muziek die ontroert en inspireert.

Harelbeke is dé muziekstad waar muziek van onderuit komt, geworteld in een groots verleden én klaar voor morgen. H mused staat met beide voeten in de Harelbeekse klei en reikt naar de muzikale sterren.