Tweeklankconcert: Brihang + TheColorGrey

Brihang In welk hokje valt Brihang te plaatsen? Moet hij beschouwd worden als rapper, beeldhouwer of als poëet? Schijnbaar moeiteloos schakelt de Knokkenaar tussen genres en kunstvormen en toch slaagt hij er alsnog in iedereen een stapje voor te blijven door net datgene te doen wat niemand verwacht. Hij werd in 2014 overtuigend winnaar van De Nieuwe Lichting. ‘zolangmogelijk’ is de titel van ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 9.0
VVK
Reservaties
Bestel tickets
http://webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?code=180302
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056/733 420
Leeftijd
14+
Links

Brihang
In welk hokje valt Brihang te plaatsen? Moet hij beschouwd worden als rapper, beeldhouwer of als poëet? Schijnbaar moeiteloos schakelt de Knokkenaar tussen genres en kunstvormen en toch slaagt hij er alsnog in iedereen een stapje voor te blijven door net datgene te doen wat niemand verwacht.

Hij werd in 2014 overtuigend winnaar van De Nieuwe Lichting. ‘zolangmogelijk’ is de titel van z’n debuutalbum dat eind 2016 uitkwam, en het is niet minder dan sensationeel te noemen. Een hiphopplaat, jawel, maar dan een waarbij de grenzen van het genre constant afgetast, gekneed en verplaatst worden. De verwachtingen waren hooggespannen, maar Brihang lost ze quasi moeiteloos in.
Hij onderscheidt zich dan ook van elke andere hiphopartiest in ons land. Alleskunner is misschien een beladen term, maar Brihang (die op dit moment ook een studie beeldende kunst afwerkt) is op zijn minst een veelkunner. Elk facet van het creatief proces neemt hij voor zijn rekening, van de tekst tot de muziek, de videoclips en zelfs het grafische gedeelte, waardoor alles wat hij doet eenzelfde signatuur draagt. Dat was zo bij twee eerder uitgebrachte EP’s, ‘Alles over geven’ (2012) en ‘Periode Jalisco’ (2013), en dat geldt zeker ook voor ‘zolangmogelijk’.

TheColorGrey

TheColorGrey, Grey voor de vrienden, is een van de grootste opkomende Vlaamse hiphoptalenten. De Antwerpenaar gooit hoge ogen met Engelstalige raps en beestige beats. Geen nederhop, maar een indrukwekkende blend van hiphop en r&b met een klein urban pop-inslagje. En met een gigantische dosis internationale allure.

Bron: UiTinVlaanderen.be