Theater deToekomst - Romeo en Julia

Romeo & Juliet en Shakespeare, je spreekt ze uit in één adem, ze zijn onafscheidelijk. Het één kan niet zonder de ander, de ander niet zonder het één. Shakespeare schreef met het stuk dan ook de meest onsterfelijke en universele noodlotstragedie ooit. Van 1595 tot op de dag van vandaag weet ze harten te veroveren, te doen stilstaan zelfs. Romeo en Julia heeft dan ook alles in zich wat een ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR
Prijs
€ 13.0
VVK
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056/733 420
Links

Romeo & Juliet en Shakespeare, je spreekt ze uit in één adem, ze zijn onafscheidelijk. Het één kan niet zonder de ander, de ander niet zonder het één. Shakespeare schreef met het stuk dan ook de meest onsterfelijke en universele noodlotstragedie ooit. Van 1595 tot op de dag van vandaag weet ze harten te veroveren, te doen stilstaan zelfs.

Romeo en Julia heeft dan ook alles in zich wat een topstuk moet hebben: humor, romantiek, geweld, seks en poëzie.

Deze versie is er één met veel respect voor het origineel in een meermaals geprezen eigen vertaling en bewerking. Deze ijzersterke cast met o.a. Joren Seldeslachts (Europa in de Herfst, Spitsbroers, Beau Séjour…) als Romeo, Jonas Van Thielen (Vuur, Ten Oorlog…) als o.a. Mercutio en Reinhilde Van Driel (Buiten de zone) als o.a. de Min, slaat gensters. Samen met de innemende Astrid Annicaert als Julia brengen zij : ‘The Most Excellent and Lamentable Tragedy of Romeo and Juliet from William Shakespeare’ “De toon wordt van meet af aan gezet en het concept slaat meteen aan. Het publiek wordt verdeeld in twee groepen, de ene groep zit in de zaal kijkend naar de scène, de andere groep op scène kijkend richting zaal. 2 publieken, 2 families, de ene de Capulets, de andere de Montagues, beiden op voet van oorlog. Daartussenin wordt er gespeeld. En hoe! Het publiek hangt aan de lippen van de spelers, alle rol- en kostuumwissels gebeuren onder de ogen van de toeschouwers. De betrokkenheid van de mensen vergroot, het werkt allemaal zeer aanstekelijk én op de lachspieren!”

"For never was a Story of more Woe Than this of Juliet and her Romeo" In deze Romeo en Julia geen effecten en geen gedoe, maar wel lekker morrelen aan theatercodes, goed wat schmieren, gevaarlijk zálig poëtisch gaan en spelen, spelen en nog eens spelen dat het zweet en de stukken er vanaf vliegen, pure Shakespeare dus en 90 minuten weergaloos theater!

Bron: UiTinVlaanderen.be