Tentoonstelling Empty Bed Blues - Jazz in the city

Schilderijen van RoBie van Outryve Poëzie van Roger de Neef 4 - 31 oktober 2019 Op zaterdag 19 oktober 2019 vindt in CC het Spoor de 5de editie plaats van de JazzOntspooring. Naar aanleiding van dit gebeuren pikt de Bibliotheek Harelbeke graag in op deze activiteit met een tentoonstelling, poëzie en een optreden (als avant-premiere) die samen jazz in de stad moeten brengen. ‘Empty Bed Blues’ ...
Waar
Bibliotheek Harelbeke
Eilandstraat 2, 8530 Harelbeke
Wanneer
Van 4 oktober 2019 tot 31 oktober 2019
Organisatie
Bibliotheek Harelbeke
Links

Schilderijen van RoBie van Outryve
Poëzie van Roger de Neef
4 - 31 oktober 2019

Op zaterdag 19 oktober 2019 vindt in CC het Spoor de 5de editie plaats van de JazzOntspooring.

Naar aanleiding van dit gebeuren pikt de Bibliotheek Harelbeke graag in op deze activiteit met een tentoonstelling, poëzie en een optreden (als avant-premiere) die samen jazz in de stad moeten brengen.

‘Empty Bed Blues’ is een project gegroeid uit de spontane samenwerking tussen de schilder RoBie van Outryve en de dichter Roger de Neef. De jazzpoëzie van De Neef zette de kunstenaar er toe aan om olieverfschilderijen te maken, tastend naar de diverse tonaliteiten van de kleur blauw, een kleur die de blues en de jazz als het ware ademt. De symbiose tussen een dichter en een kunstenaar is niet uniek, maar in dit geval voelt het als twee handen op één buik. De tentoonstelling toont het resultaat van hoe woord en beeld elkaar aanvoelen, aanvullen, versterken, elkaar bevruchten.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling presenteren wij uiteraard een infostand met jazzboeken en zal de afdeling audiovisuele materialen een select aanbod kiezen van recent verworven jazzcd’s en –films.


De vernissage van deze tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 5 oktober 2019 om 19.30 u.

Roger de Neef zal gedichten voordragen terwijl Ben Sluijs (saxofoon) en Brice Soniano (contrabas) ondertussen musiceren.

Bron: UiTinVlaanderen.be