Rataplan / Amara Reta en Rashif El Kaoui - Een Jihad van Liefde

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Hijzelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
16/10 van 20:00 tot22:00
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 12.0
Basistarief: 12,00 €; ADD: 15,00 €; jongeren: 7,00 €
Reservaties
www.cchetspoor.be
Contact
tickets@cchetspoor.be
Fax: 056 733 420

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Hijzelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid. Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten een theaterstuk op basis van het boek Een Jihad van Liefde van Mohamed El Bachiri (opgetekend door David Van Reybrouck).

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen en kreeg aandacht in De Afspraak en in De Wereld Draait Door met meer dan 200.000 views op YouTube. De lezers van Een Jihad van Liefde raakten nog meer ontroerd.

De theaterbewerking zal dat niet minder doen. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

“Ook de jihadist van liefde, de man vol mededogen, ontsnapt niet aan de dagelijkse miserie en eenzaamheid, zien we hier. Het is in die waardevolle, ontroerende toevoeging dat deze theaterversie het verschil maakt.” **** De Standaard

Spel en tekstbewerking Rashif El Kaoui, Amara Reta
Regie en tekstbewerking Hans Van Cauwenberghe
Een productie van Rataplan in coproductie met Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma

Met de steun van district Borgerhout en de Vlaamse Gemeenschap

Bron: UiTinVlaanderen.be