Pieter Verelst - Brihang - Max Greyson - Siel Verhanneman // Vierdaagse Dag van het Woord

De voorbije jaren kon het publiek op De Dag van het Woord telkens een avondvoorstelling bijwonen die voorzag in een interessante line-up aan artiesten. Zij speelden met het woord in al zijn vormen. Zo stonden onder meer Wouter Deprez, Jonas Winterland, Joke van Leeuwen, … op onze planken. Voor deze formule kiezen we terug op de tweede dag van deze Vierdaagse Van Het Woord. Heel bewust werden ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR
Prijs
€ 10.0
CC VVK
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056/733 420
Links

De voorbije jaren kon het publiek op De Dag van het Woord telkens een avondvoorstelling bijwonen die voorzag in een interessante line-up aan artiesten. Zij speelden met het woord in al zijn vormen. Zo stonden onder meer Wouter Deprez, Jonas Winterland, Joke van Leeuwen, … op onze planken. Voor deze formule kiezen we terug op de tweede dag van deze Vierdaagse Van Het Woord.

Heel bewust werden vier jonge aanstormende talenten gekozen die zich op menig podia reeds helemaal bewezen.

Pieter Verelst
Jong en aanstormend cabarettalent Pieter Verelst mag zichzelf sinds eind 2016 de winnaar noemen van het Camerettenfestival en trok daarna ook mee met die finalistentournee. Eerder viel hij al in de prijzen (jury én persoonlijkheidsprijs) op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Onze Noorderburen erkenden dus al meermaals zijn overweldigend talent en met zijn heel eigen energieke en originele stijl plant hij ook Vlaanderen helemaal in te palmen. Voor zijn debuutvoorstelling Mijn broer en ik kende

Brihang
In welk hokje valt Brihang te plaatsen? Moet hij beschouwd worden als rapper, beeldhouwer of als poëet? Schijnbaar moeiteloos schakelt de Knokkenaar tussen genres en kunstvormen en toch slaagt hij er alsnog in iedereen een stapje voor te blijven door net datgene te doen wat niemand verwacht.

Max Greyson
Max Greyson is een dichter en spoken wordperformer uit Antwerpen. Zowel naast als op het podium pakt hij zijn publiek in met woord en klank. Sinds 2011 toert hij door Europa in verschillende internationale, interdisciplinaire muziektheatervoorstellingen. In 2016 debuteerde hij bij De Arbeiderspers met de gedichtenbundel 'Waanzin went niet'. In sommige milieus wordt hij de 'muzikale dichter', 'de lyricus' en 'vernieuwer van zinnen' genoemd.

Siel Verhanneman
Een jaar na verschijnen stond het debuut van de Kortrijkse Siel Verhanneman, Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd (2016), nog steeds geparkeerd bij de best verkochte dichtbundels van Vlaanderen. Aan de hand van rake teksten over angst, verdriet, liefde en rouw leerde ze haar lezers praten over de dood. In haar tweede dichtbundel Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn verkent Siel op haar eigen manier de strijdlustige liefde, het geboetseerde geluk en de luide stilte van gemis. Ze tekende ermee voor de best verkochte dichtbundel in Vlaanderen tijdens de poëzieweek van 2018.