Nieuwjaarsconcert: Ivy Falls / Flo

Ivy Falls is de band van Fien Deman. In haar universum gaan pastelroze pop en subtiele elektronica vredig hand in hand. ‘Mean Girls’, Ivy Falls’ eerste ep, bewoont de bloemenweide die Deptford Goth, Wet en Sylvan Esso van elkaar scheidt. Met Ivy Falls springt Fien Deman in het diepe. Het is haar eerste soloproject, nadat ze met de orkestrale pop van I will, I swear hartkamers herinrichtte en ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR
Prijs
€ 12.0
Ticketprijs
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056/733 420
Links

Ivy Falls is de band van Fien Deman. In haar universum gaan pastelroze pop en subtiele elektronica vredig hand in hand.

‘Mean Girls’, Ivy Falls’ eerste ep, bewoont de bloemenweide die Deptford Goth, Wet en Sylvan Esso van elkaar scheidt. Met Ivy Falls springt Fien Deman in het diepe. Het is haar eerste soloproject, nadat ze met de orkestrale pop van I will, I swear hartkamers herinrichtte en eerder samenwerkte met Illuminine en Satin Jackets.

Voor Ivy Falls laat de Gentse zangeres zich omringen door Trui Amerlinck (Tsar B), Simon Raman (Steiger) en Xavier De Clercq (Sleepers’ Reign). Als Fien Deman zingt, vloeit haar stem als honing. Haar typerende stem gidst je voorzichtig door de muziek van Ivy Falls, terwijl tintelende gitaren en subtiele synths met elkaar in dialoog gaan. In de identiteit van de band zitten zowel bloedsporen van Deptford Goth als van Mount Kimbie of Bibio, maar Ivy Falls valt moeilijk in een categorie in te delen. “Ik denk niet echt in genres. Ik versmelt alle bands die mij rechtstreeks en onrechtstreeks beïnvloeden tot een geheel.”

Flo
Het voorprogramma wordt verzorgd door Flo. Zij is een singer-songwriter uit de regio die voorziet in intieme luisterliedjes waar je warm van wordt, zwevend tussen Joni Mitchell en Joan Baez. Flo werd recent nog geselecteerd voor Westtalent.

Dit nieuwjaarsconcert wordt aangeboden door ATTACCA en CC het SPOOR in samenwerking met SAMWD Peter Benoit Harelbeke.