Nextfestival - Marlene Monteiro Freitas / P.OR.K. (PT) & Müncher Kammerspiele (DE) - Mal – Embriaguez Divina

Een groep op een tribune vormt een koor dat peilt naar de verschillende soorten kwaad: angstaanjagende visioenen, giftige getuigenissen, bacteriële indrukken, verrotte feiten. De titel verwijst naar de verschillende betekenissen van het Portugese woord mal: ongemak, lijden, doodsangst, schaarste, afschuw of gewoonweg kwaad. Embriaguez Divina is de goddelijke dronkenschap die het kwade ...
Waar
Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk
Wanneer
12/11 van 20:15 tot22:00
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 21.0
Basistarief: 21,00 €; -26: 8,00 €
Reservaties
www.cchetspoor.be
Contact
tickets@cchetspoor.be
Fax: 056 733 420

Een groep op een tribune vormt een koor dat peilt naar de verschillende soorten kwaad: angstaanjagende visioenen, giftige getuigenissen, bacteriële indrukken, verrotte feiten. De titel verwijst naar de verschillende betekenissen van het Portugese woord mal: ongemak, lijden, doodsangst, schaarste, afschuw of gewoonweg kwaad. Embriaguez Divina is de goddelijke dronkenschap die het kwade tegengaat met een extase. Kunst is een tegenwicht voor het kwade en de beheersing van de rede, maar de afgrond van het kwaad is ook een voorwaarde voor kunst.

Marlene Monteiro Freitas maakte al heel wat verbluffende producties waarmee ze slechts een beperkt aantal keren in Vlaanderen te zien was. In haar werk zien we een enorme dynamiek, veel energie en een bevreemdende, maar intrigerende danstaal. In deze voorstelling werkt ze voor de eerste keer met een gemengd ensemble van dansers en acteurs.

Choreografie: Marlene Monteiro Freitas (Portugal)
Met: Andreas Merk, Betty Tchomanga, Hsin-Yi Hsiang, Jelena Kuljic, Majd Feddah, Mariana Tembe, Miguel Filipe, Samouil Stoy anov en Walter Hess.
Licht en decor: Yannick Fouassier.
Ondersteuning creatie decor: Miguel Figueira.
Stagemanager: André Calado.
Onderzoek: Marlene Monteiro Freitas, João Francisco Figueira.
Dramaturgie: Martin Valdés Stauber.
Een organisatie van NEXT-festival m.m.v. cc De Grote Post, Oostende, cc Brugge, cc Wevelgem, … i.h.k.v. Bij de Buren.

Bron: UiTinVlaanderen.be