Milo Rau / NTGent - Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer

Milo Rau, bekend van zijn oproep naar IS-strijders voor zijn productie over het Lam Gods, reisde naar de politieke hotspots van onze tijd: de mediterrane vluchtelingenroutes vanuit het Midden-Oosten en de gebieden van de Congolese burgeroorlog. Het resultaat is een semidocumentaire voorstelling, gebaseerd op interviews met ngo-werknemers, geestelijken en oorlogsslachtoffers die geen geweten ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
14/03 van 20:00 tot21:30
Organisatie
CC De Schakel
Prijs
€ 20.0
Basistarief: 20,00 €; -26 j: 7,00 €
Reservaties
www.ccdeschakel.be
Contact
Fax: 056 62 13 40

Milo Rau, bekend van zijn oproep naar IS-strijders voor zijn productie over het Lam Gods, reisde naar de politieke hotspots van onze tijd: de mediterrane vluchtelingenroutes vanuit het Midden-Oosten en de gebieden van de Congolese burgeroorlog. Het resultaat is een semidocumentaire voorstelling, gebaseerd op interviews met ngo-werknemers, geestelijken en oorlogsslachtoffers die geen geweten wil schoppen, noch een loodzware avond voorschotelt.

Waarom weegt één dode aan de poorten van Europa zwaarder dan duizend doden in de Congolese burgeroorlog? Hoe kunnen we de ellende van anderen verdragen en waarom kijken we ernaar? Compassie. Rau onderzoekt niet enkel de grenzen van ons medeleven maar ook de grenzen van het Europese humanisme.

Verwacht een top-theateravond van een controversiële maker die intelligentie koppelt aan het uitmuntend artistiek talent van Els Dottermans en Olga Mouak.

Bron: UiTinVlaanderen.be