Larf! - Spoiler Alert

Het Oedipuscomplex is zonder twijfel één van de bekendste psychoanalytische begrippen. Maar is het complex anno 21ste eeuw nog iets wat we ons moeten afvragen? Kunnen we Freud zijn filosofie nog eigentijds noemen? Wat met het zoveelste éénoudergezin, hebben de moeders hierdoor een andere relatie met hun zoon? De 8 jongens tussen 11 & 19 jaar gaan op zoek naar de onvoorwaardelijke liefde voor ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 7.0
CC VVK
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056 733 420
Links

Het Oedipuscomplex is zonder twijfel één van de bekendste psychoanalytische begrippen. Maar is het complex anno 21ste eeuw nog iets wat we ons moeten afvragen? Kunnen we Freud zijn filosofie nog eigentijds noemen? Wat met het zoveelste éénoudergezin, hebben de moeders hierdoor een andere relatie met hun zoon?

De 8 jongens tussen 11 & 19 jaar gaan op zoek naar de onvoorwaardelijke liefde voor hun moeder. Stel je voor dat we in staat zijn de maakbaarheid van de mens te perfectioneren… Hoe willen wij als jongere dan onze ouders maken? Kunnen we dan een proefpakket bestellen via bol.com? In het Oedipusverhaal worden twee meest existentiële vragen gesteld:

Deze twee vragen zitten verweven als een rode draad doorheen de voorstelling. Larf! laat 8 jongeren filosoferen over hun moeder, moederband en verbondenheid met de navelstreng.

Tevens laat men ook de 8 moeders aan het woord. Wie zijn zij als moeder? Wat is voor hen de moederband. Wat betekent voor hen moeder zijn.

In samenwerking met ATTACCA, de cultuurwerking van SAMWD Peter Benoit