Lady Linn, Gregory Frateur, Tijs Delbeke & Stijn Meuris - Murder Ballads (UITVERKOCHT)

Kom binnen. We zijn hier voor murder ballads, muzikale bloedstollende thrillers. Wees niet bang.We doen meteen de deuren stevig op slot. Lang niet alle vertellingen lopen immers goed af.Niet elke moordenaar is gevat. Een kleine troost: Vaak was het lied bloederiger dan de eigenlijke daad.
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 16.0
Basistarief: 16,00 €
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056/733 420
Links

Murder ballads waren lange tijd geliefde tabloids. In het pré-krantentijdperk werden moorden bij voorkeur heet geserveerd in catchy tunes met liefst een flinke scheut bloed en horror.
De liedjes verspreidden zich dan ook als lopend vuur. Iedereen begrijpt de driften die aanzetten tot moord: liefde, hebzucht, jaloezie, angst, woede, verlies… Bovendien houden verhalen verloren geliefden in leven. Samen met de doden breit de songschrijver een nieuw verhaal, een nieuw leven.
Blijven we hangen in een ver verleden? Niet noodzakelijk. Ok, Stagger Lee blijft eerste klas materiaal, maar ook Bob Marley schoot al wel eens een sheriff overhoop en Rihanna knalt er ook niet naast. Schoon materiaal in overvloed voor topzangers als Gregory Frateur, Tijs Delbeke en Lady Linn. Stijn Meuris breit de nummers in koelen bloede aan elkaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be