Jubilee Lanoye

TOM LANOYE (EN NICOLAS ROMBOUTS & TEUN VERBRUGGEN) / BEHOUD DE BEGEERTE De Dag van het Woord bestaat 40 jaar en dat vieren we met een heuse vierdaagse. Aftrappen doen we met niemand minder dan de literaire grootheid Tom Lanoye. Zelfs ongewone stervelingen als Tom Lanoye, verwoed podiumdier en literaire divo, worden op een dag zestig. In Lanoye’s geval op 27 augustus 2018. Ter dien gelegenheid ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR
Prijs
€ 13.0
CC VVK
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056/733 420
Links

TOM LANOYE (EN NICOLAS ROMBOUTS & TEUN VERBRUGGEN) / BEHOUD DE BEGEERTE

De Dag van het Woord bestaat 40 jaar en dat vieren we met een heuse vierdaagse. Aftrappen doen we met niemand minder dan de literaire grootheid Tom Lanoye. Zelfs ongewone stervelingen als Tom Lanoye, verwoed podiumdier en literaire divo, worden op een dag zestig. In Lanoye’s geval op 27 augustus 2018. Ter dien gelegenheid verschijnt er een boek met foto’s en ongepubliceerd archiefmateriaal (samenstelling: Anni Van Landeghem, vormgeving: Dooreman), komt er een tentoonstelling in de Gentse Krook en gaat hij een heel jaar op tournee met ‘JuBIlee lanoye’.

In het eerste deel daarvan brengt hij, live op aanvraag, als een levende literaire jukebox, teksten uit zijn inmiddels stevig uit de kluiten gewassen oeuvre. Het tweede deel wordt ingepalmd door Bloednoot, waarvoor Lanoye, samen met partners in crime contrabassist Nicolas Rombouts en drummer Teun Verbruggen woordkabaal en taalmuziek gaat maken. Ze spelen de rauwe, rake ‘blue notes’ die het oeuvre van Lanoye kenmerken sinds zijn eerste gedichten en zijn eerste optredens, reeds in de vroege jaren tachtig. Een reizend verjaardagsfestijn, alors.